Доволі часто ми готуємо бульйон із запасом. Якщо залишається достатня кількість страви – завжди можна використати її для приготування іншого супу.

Читайте також Смачно і швидко: рецепт традиційного українського борщу на курячих гомілках

Які супи не варто готувати на бульйоні

Втім, далеко не всі супи варто готувати на готовому бульйоні, інакше вони втратять свій смак та особливість. Погляньмо на супи, для яких не варто використовувати готовий бульйон. Важливий нюанс: мова йтиме про курячий бульйон: прозорий, насичений та ароматний.

Бульйон пасує не до всіх супів / Фото Pixabay

Очевидно, що бульйонну основу краще не використовувати для вегетаріанських супів, адже для його приготування використовувалася велика кількість м'яса. Також краще не брати бульйон для пісних святкових страв.

Також до цього переліку можна віднести усі супи на заквасці, адже у цьому випадку важливо відчувати смак кожного інгредієнта. Якщо у переліку інгредієнтів є смажені продукти або м'ясо – тоді про використання бульйону теж краще забути, адже свій характерний смак суп отримає саме завдяки цим інгредієнтам.

Скоро настане спека, а отже, прийде час так званих "холодних" супів. Для більшості з них також не варто використовувати бульйон, адже головна характеристика цих страв – легкість.