До Міжнародного дня кухаря: практичні поради від майстрів своєї справи
2004 року Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств запропонувала встановити Міжнародний день кухаря. Відтоді його відзначають більш ніж у 70 країнах і часто з вражаючим розмахом.
Міжнародний день кухаря відзначають щороку 20 жовтня на знак пошани до тих, завдяки кому людство харчується здорово та смачно. Також цього дня кулінарні аси обмінюються досвідом із колегами й передають свої знання та навички наступному поколінню фахівців.
Цікаво Як витрачати менше часу на приготування страв: 10 дієвих порад
Започаткував цю традицію 2004 року один із найавторитетніших шеф-кухарів світу – Білл Галлахер.
Благородна справа / Фото Unsplash
Мета свята – показати важливість професії кухаря для суспільства.
Найвища майстерність / Фото Unsplash
Робота шеф-кухаря – це справжнє мистецтво. Завдяки гармонії смаку та аромату вони переносять людей у світ неймовірних кулінарних відчуттів. Спробувати відтворити ефект допоможуть їхні поради.
Витвір мистецтва / Фото Unsplash
Талант та натхнення – головні інструменти кухаря. До процесу приготування їжі треба підходити у бадьорому та гарному настрої.
Якість та свіжість продуктів – фундамент успішного результату. Без цього компонента кухар безсилий.
Передача досвіду / Фото Unsplash
Прибирати треба одразу. Це дозволить не виснажуватися прибиранням та дозволить тримати поверхні у чистоті.
Будь-яке м'ясо треба маринувати. Окрім того, солити м'ясо потрібно вже після приготування.
Сковорідка має бути добре розпечена. Одразу після контакту з інгредієнтами її температура впаде. Це впливає на результат, тому простота поради жодним чином не применшує її важливості.