8 грудня,
15:37
Домашній хліб з гарбузом за рецептом Лілії Цвіт
Джерело:
ютуб Лілії ЦвітЯкий хліб найсмачніший? Звичайно той, який ви приготували власноруч вдома. Ми підготували для вас перевірений рецепт домашньої здоби з додаванням свіжого гарбуза.
Домашній хліб не тільки смачніший за придбаний, а й корисніший. Авторка рецепту – Лілія Цвіт обожнює випікати, особливо домашню здобу. Отож, не гаймо часу, готуймо разом!
Читайте також Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури
Рецепт домашнього хліба з гарбузом
- Час: 3 години
- Порції: 1
– 200 мілілітрів води;
– 1 столова ложка цукру;
– 10 грамів свіжих пресованих дріжджів;
– 400 грамів борошна;
– 200 грамів гарбуза;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки олії;
– 1 столова ложка кмину.
Приготування:
- Натріть очищений гарбуз на дрібну тертку. Посоліть та перемішайте гарбуз. Залишіть його, щоб він пустив сік.
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- У глибокому посуді змішайте воду, цукор та дріжджі. Перемішайте все вінчиком, щоб дріжджі розчинилися.
- Додайте дві столові ложки борошна та перемішайте. Тісто має бути схожим як на млинці.
Домашній хліб / Фото Молочний альянс
- Залишіть опару на 30 хвилин в теплому місці.
- Відіжміть сік з гарбуза, м'якоть додайте до опари.
- Посипте все кмином та перемішайте.
- Додайте решту борошна та замісіть густе і однорідне тісто.
- Змастіть поверхню тіста олією, накрийте рушником та відправте в тепле місце на 1,5 години.
- Обімніть тісто, викладіть на стільницю попередньо змащену олією та розімніть його в шар товщиною 2 сантиметри.
- Складіть тісто конвертом, переверніть та сформуйте круглу форму.
- Перекладіть на деко вкрите пергаментом. Посипте тісто шаром борошна та зробіть надрізи.
- Залишіть ще на 30 хвилин підійти.
- Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте хліб 30 – 40 хвилин.
- Готову здобу охолодіть на решітці.
- Смачний та ароматний хліб з гарбузом готовий. Смачного!
Відеорецепт приготування домашнього хліба з гарбузом: