Джамбалая – це давня креольська страва на основі довгозернистого рису. Вважається, що її назва походить від французького слова jambon, що означає "шинка".

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

За класичним рецептом до джамбалаї додають шинку або копчену ковбасу зі свинини andouille. Проте сьогодні її готують також із рибою та морепродуктами. Ми дібрали для вас варіант із креветками та курятиною. Це неймовірно смачно!

Джамбалая з креветками та куркою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6


Фото Café delites

Приготування:

  1. У великій каструлі розігрійте 1 столову ложку олії. Обсмажте на ній тонкі кружальця ковбаси. Як підрум'яниться – перекладіть до миски.
  1. Влийте ще трохи олії й обсмажте невеликі шматочки курятини. Присмачте каджунською приправою. Обсмажене куряче м'ясо перекладіть до окремої мисочки.
  1. На сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю, болгарський перець і селеру. Додайте подрібнений часник і готуйте до появи аромату (30 секунд).
  1. Додайте нарізані кубиками помідори, сіль, перець, чебрець, орегано, каєнський перець, гострий перцевий соус, вустерський соус, залишок каджунської приправи й нарешті курку та ковбасу. Потушкуйте все 5 хвилин, періодично помішуючи.
  1. Додайте до каструлі рис, курячий бульйон і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і готуйте джамбалаю під кришкою 20 – 25 хвилин.


Фото Café delites

  1. Викладіть до каструлі креветки й обережно все перемішайте.
  2. Накрийте страву кришкою й потримайте на вогні ще 5 – 6 хвилин.
  3. Подавайте джамбалаю, посипавши нарізаною зеленою цибулею та петрушкою.

Смачного!