Джамбалая з креветками та куркою: сучасний погляд на старовинну страву

27 січня 2022, 20:14
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Нехай вас не лякає назва. На вигляд джамбалая – просто плов. А от її смак – це щось фантастичне! Його дають морепродукти, курятина, ковбаса та цілий букет спецій.

Джамбалая – це давня креольська страва на основі довгозернистого рису. Вважається, що її назва походить від французького слова jambon, що означає "шинка".

Читайте також  Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

За класичним рецептом до джамбалаї додають шинку або копчену ковбасу зі свинини andouille. Проте сьогодні її готують також із рибою та морепродуктами. Ми дібрали для вас варіант із креветками та курятиною. Це неймовірно смачно!

Джамбалая з креветками та куркою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6


Фото Café delites

Інгредієнти:
– 2 столові ложки приправи каджун (Slap Ya Mama / Cajun);
– 300 грамів копченої свинячої ковбаси (andouille);
– 500 грамів курячих стегон без кісток;
– 1 цибулина;
– 1 невеликий зелений болгарський перець;
– 1 невеликий червоний болгарський перець;
– 2 стебла селери;
– 4 зубчики часнику;
– 400 грамів подрібнених помідорів;
– 1 чайна ложка солі;
– ½ чайної ложки чорного меленого перцю;
– по 1 чайній ложці сушеного чебрецю і сушеного орегано;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– ¼ чайної ложки каєнського перцю;
– ½ чайної ложки гострого перцевого соусу;
– 2 чайні ложки вустерського соусу;
– 1 ½ склянки довгозернистого білого рису;
– 3 склянки курячого бульйону;
– 500 грамів креветок;
– нарізана зелену цибулю;
– подрібнена петрушка для прикрашання.

Приготування:

  1. У великій каструлі розігрійте 1 столову ложку олії. Обсмажте на ній тонкі кружальця ковбаси. Як підрум'яниться – перекладіть до миски.
  1. Влийте ще трохи олії й обсмажте невеликі шматочки курятини. Присмачте каджунською приправою. Обсмажене куряче м'ясо перекладіть до окремої мисочки.
  1. На сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю, болгарський перець і селеру. Додайте подрібнений часник і готуйте до появи аромату (30 секунд).
  1. Додайте нарізані кубиками помідори, сіль, перець, чебрець, орегано, каєнський перець, гострий перцевий соус, вустерський соус, залишок каджунської приправи й нарешті курку та ковбасу. Потушкуйте все 5 хвилин, періодично помішуючи.
  1. Додайте до каструлі рис, курячий бульйон і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і готуйте джамбалаю під кришкою 20 – 25 хвилин.


Фото Café delites

  1. Викладіть до каструлі креветки й обережно все перемішайте.
  2. Накрийте страву кришкою й потримайте на вогні ще 5 – 6 хвилин.
  3. Подавайте джамбалаю, посипавши нарізаною зеленою цибулею та петрушкою.

Смачного!