Ег-ног – це напій на основі молока та яєць із виразним смаком мускатного горіха. Чи додавати до напою алкоголь чи ні – обирати вам!

Читайте також Рецепт класичного глінтвейну в домашніх умовах

Якщо ви приготували ег-ног з пастеризованого молока, його термін зберігання в холодильнику 1 тиждень, а якщо з ультрапастеризованого – до 3-х тижнів.

Також ег-ног чудово смакує з кавою, Амарето або віскі.

Рецепт ег-ног з ромом

  1. Ретельно миємо яйця та просушуємо паперовими рушниками. У мисці збиваємо яйце, жовтки та цукор до білої маси.
  2. У каструлі доводимо до кипіння молоко, вершки та прянощі. Процідіть суміш через сито, щоб відділити від рідини гвоздики та інші спеції.
  3. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко з вершками та цукром у яєчну масу, яку вам в цей момент потрібно ретельно збивати міксером.
  4. Влийте ром та ще раз ретельно збийте масу. Охолодіть ег-ног при кімнатній температурі та відправте в холодильник "дозріти" на ніч.
  5. Подавайте різдвяний напій холодним, перед подачею посипте тертим мускатним горіхом. Смачного!

Щоб приготувати безалкогольний напій – просто приберіть з нього ром.