Ег-ног – як готувати популярний різдвяний напій: рецепт з алкоголем
Ег-ног – слабоалкогольний коктейль на молочній основі з додаванням яєць, який зародився у Шотландії, приблизно у 16 столітті. В ті часи до напою входили лише чотири інгредієнти: яйця, темний ель, мед і прянощі. Сьогодні цей напій популярний в США, Європі та Латинській Америці, а додають до нього як ром, так і Амарето.
Ег-ног – це напій на основі молока та яєць із виразним смаком мускатного горіха. Чи додавати до напою алкоголь чи ні – обирати вам!
Читайте також Рецепт класичного глінтвейну в домашніх умовах
Якщо ви приготували ег-ног з пастеризованого молока, його термін зберігання в холодильнику 1 тиждень, а якщо з ультрапастеризованого – до 3-х тижнів.
Також ег-ног чудово смакує з кавою, Амарето або віскі.
Рецепт ег-ног з ромом
Інгредієнти:– 750 мл молока;
– 250 мл вершків 20%
– 4 жовтки;
– 1 яйце;
– 100 г цукру;
– 200 мл рому;
– 1 ч. л тертого мускатного горіха;
– 1 паличка кориці;
– 2 шт. гвоздики;
- Ретельно миємо яйця та просушуємо паперовими рушниками. У мисці збиваємо яйце, жовтки та цукор до білої маси.
- У каструлі доводимо до кипіння молоко, вершки та прянощі. Процідіть суміш через сито, щоб відділити від рідини гвоздики та інші спеції.
- Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко з вершками та цукром у яєчну масу, яку вам в цей момент потрібно ретельно збивати міксером.
- Влийте ром та ще раз ретельно збийте масу. Охолодіть ег-ног при кімнатній температурі та відправте в холодильник "дозріти" на ніч.
- Подавайте різдвяний напій холодним, перед подачею посипте тертим мускатним горіхом. Смачного!
Щоб приготувати безалкогольний напій – просто приберіть з нього ром.