Рецепт естонської булки: розкриваємо секрет приготування
Іноді усім хочеться до чаю чи кави чогось солоденького та не буденного. Щоб довго не витрачати час на пошук вдалого рецепта, пропонуємо приготувати одну з найхрусткіших та найзапашніших булок.
Естонська булка здивує вас простими інгредієнтами, які точно знайдуться на вашій кухні, та смачним результатом. Таку випічку можна смакувати вдома, або ж брати із собою, як солодкий перекус.
Читайте також Весь секрет – у фрикадельках: готуємо суп із курятиною за оригінальними рецептами
Ще одна перевага – простота рецепта. Після того, як опара підійде, достатньо години, щоб запашні та свіжі естонські булки були на вашому столі.
Рецепт естонської булки
Час: 60 хвилин + 2 години на підкисання
Порцій: 1
Інгредієнти:
– 150 мілілітрів молока;
– 1 яєчний жовток;
– 15 грамів сухих дріжджів;
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 80 грамів вершкового масла;
– 40 грамів цукру;
– 10 грамів меленої кориці.
Приготування:
- Розтоплюємо 30 грамів масла та збиваємо із жовтком.
- Додаємо молоко, борошно та дріжджі (за бажання можна додати цукор) та замішуємо тісто. Накриваємо харчовою плівкою миску та лишаємо у теплому місці на 1,5 – 2 години.
- Розтоплюємо решту масла та замішуємо з цукром і корицею.
- Тісто розкатуємо приблизно товщиною 6 – 7 міліметрів і змащуємо сумішшю. Після цього скручуємо у рулет.
- Розрізаємо рулет навпіл та переплітаємо між собою, наче косичку. Зверху змащуємо начинкою, якщо вона залишилась.
- Деко застеляємо папером для випікання та переносимо на нього булку. Випікаємо у духовці при 200 градусах 20 – 25 хвилин.
Корисні лайфхаки
- Під час замішування тіста додайте дрібку солі, щоб смак був більш виразним.
- Перед тим, як накривати тісто харчовою плівкою, змастіть його зверху олією. Це завадить підсушуванню продукту.
- За бажання готову естонську булку можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Автор: студентка ЛНУ імені І. Франка Марта Гнат