Фарфале – макаронні вироби твердих сортів пшениці у перекладі з італійської "метелики" або "бантики". Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами – м'ясом, грибами, сиром.

Ніжні шматочки курячого філе з пастою у вершковому соусі та сиром швидко і легко готуються.

Читайте також Сезонні продукти квітня: чим краще харчуватися весною

Рецепт фарфале з курятиною

  1. У каструлю з підсоленою водою викладіть пасту, відваріть до стану аль-денте протягом 7-9 хвилин.
  2. Почистять цибулю, часник, наріжте кубиками, томати – навпіл.
  3. Куряче філе ретельно помийте, наріжте тонкими смужками.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Базилік ретельно помийте.
  6. На розігріту пательню з оливковою олією викладіть цибулю, обсмажте протягом однієї хвилини. Далі – додайте часник, м'ясо, перемішайте, готуйте до золотої скоринки. Додайте томати, тушкуйте 3 хвилини.
  7. Влийте тонкою цівкою вершки, соєвий соус, готуйте ще протягом 5 хвилин.
  8. Зцідіть макарони, викладіть на пательню з соусом, доведіть до кипіння, помішуючи на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
  9. Готову пасту викладіть у тарілку. Задекоруйте тертим сиром і гілочками базиліку. Смачного!