Найкраще смакує з курочкою та рисом: рецепт фаршированого болгарського перцю в духовці
4 серпня 2021,
15:49
Читать новость на русском
Поки сезон, якнайчастіше їжте болгарський перць – і сирий, і в омлетах, і фарширований... У будь-якому вигляді він смачний та корисний! Перець можна фарширувати домашнім сиром, овочами...
Хочете ситнішу начинку? Тоді рекомендуємо ніжну курочку та рис. А щоб страва була не такою калорійною, приготуйте її в духовці.
Читайте також Смажимо шашлик у Львові: ТОП-6 локацій, де можна чудово відпочити на природі
Такі перчики залюбки їдять і дорослі й малі. Для діток візьміть перець різних кольорів: їсти барвисте цікавіше!
Рецепт фаршированих перців з курятиною та рисом
- Час: 80 хвилин
- Порції: 5 – 6
Болгарський перець з начинкою / Фото Гастроном
– 6 болгарських перців;
– 1 склянка рису;
– 400 – 500 г курячого фаршу;
– 2 моркви;
– 1 ріпчаста цибуля;
– сіль на ваш смак;
– чорний мелений перець на ваш смак;
– 400 мл сметани.
Приготування:
- Ретельно помийте перці, зріжте чубчик та видаліть насіння.
- Відваріть рис до напівготовності у підсоленій воді. Охолодіть рис.
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на грубій тертці.
- На розігрітій сковорідці з олією або вершковим маслом обсмажте цибулю та моркву. Посоліть та поперчіть їх і перемішайте.
- Змішайте половину овочів з рисом, додайте курячий фарш і ретельно вимішайте начинку для фаршированих перців.
- Начиніть перці та викладіть в деко. Накрийте перці їхніми чубчиками.
Фарширований перець / Фото Молочний альянс
- Змішайте сметану з рештою обсмажених овочів та залийте фаршировані перці.
- Відправте страву випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
- Спробуйте перці на готовність, якщо потрібно ще їх допекти – відправте ще на 15 хвилин в духовку.
- Подавайте фаршировані болгарські перці з підливкою. Смачного!