Вишуканий беф-бурґіньйон: тушкуємо яловичину по-бургундськи
30 листопада 2021,
19:40
Читать новость на русском
Французька кухня славиться неймовірними рецептами. Вони стають у пригоді й у будні, і у свята. Хочете перетворити звичайну вечерю на розкішний бенкет? То приготуйте яловичину по-бургундськи. Уся ваша родина буде в захваті!
Беф-бурґіньйон готується дуже лекго й завжди тішить багатим смаком. Кілька простих дій, трішки терпіння – й от ви вже насолоджуєтеся ніжним м'ясом в ароматній підливці...
Буде цікаво Смачний та поживний перекус: що приготувати вдома за лічені хвилини
Страву вигадали бургундські селяни. У кожному домі готували по-своєму, тож рецепт має багато варіацій. Ми даємо основу, а далі – справа за вашою фантазією.
Беф-бурґіньйон – яловичина по-бургундськи
Час: 2 години
Порцій: 4
Кулінарна насолода / Фото Pinterest
Інгредієнти
- яловичина (лопатка) – 1 кілограм;
- морква – 2 штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- бульйон (яловичий або овочевий) – 300 мілілітрів;
- печериці – 300 грамів;
- вино (червоне сухе) – 1 пляшка;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- часник – 2 зубчики;
- борошно – 2 столові ложки;
- лавровий лист – 2 штуки;
- сіль та перець – на ваш смак.
Приготування
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Нарізаємо яловичину великими кубиками та обсмажуємо на пательні до утворення коричневої скоринки. Викладаємо м'ясо у жаромісткий посуд з кришкою.
- Нарізаємо моркву, цибулю та часник та обсмажуємо на тій самій пательні приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сіль, перець, томатну пасту, борошно та 100 мілілітрів бульйону. Тушкуємо ще 3 хвилини.
- Порізані на дві частини печериці обсмажуємо окремо та відставляємо вбік.
- Перекладаємо овочеву суміш до м'яса, додаємо бульйон, вино, лавровий лист, сіль та перець. Накриваємо жаровню кришкою та ставимо у духовку.
- Готуємо страву 2 – 2,5 години. За 20 хвилин до готовності страви додаємо в жаровню печериці. Подавати беф-бурґіньйон найкраще з вареною картоплею у будь-якому вигляді.
Смачного!