Гастрономічна Одеса: страви, які необхідно скуштувати

15 липня 2021, 10:10
Читать новость на русском

Джерело:

Gazeta.ua

Одеса – приморське місто зі своєю особливою говіркою, незабутніми традиціями та колоритними ринками. Перлиною одеської культури є яскрава кухня, яку мусить спробувати кожен.

Автентичні одеські страви – це перехрестя традицій української, єврейської, болгарської та інших культур. Відпочинок в Одесі неможливо уявити без характерних особливих страв.

Читайте також Їжа спецпризначення: навіщо нашому організму функціональні продукти

Фаршмак

Інгредієнти:
Яблука – 2 штуки
Масло – 75 грамів
Яйця – 2 штуки
Волоські горіхи – 5 штук
Філе оселедця – 2 штуки
Цибуля – 1 штука
Лимонний сік – 1 чайна ложка
Оливкова олія – 1 столова ложка
Сіль, перець – до свого смаку

Оселедець необхідно двічі пропустити через м'ясорубку. Почистити яблука, їх також разом із цибулею прокрутити через м'ясорубку. З'єднати пюре з яблук та цибулі з рибою. Відварені яйця натерти на терці. З'єднати фарш із яйцями, маслом, соком лимона, сіллю, перцем та волоськими горіхами. Форшмак подавати политим оливковою олією.

Запашна закуска / Фото Gazeta.ua

Смажена барабулька

Інгредієнти:
Барабулька – 1 кілограм
Борошно – 3 столові ложки
Олія – 3 столові ложки
Сіль, перець – до свого смаку

Рибу очистити від нутрощів та чорної плівки. Змішати борошно й спеції, занурити в них барабульку. Смажити рибу на сковороді близько 5 хвилин з одного боку. Запашну страву подавати з лимоном.

Одеський гастрономічний колорит / Фото Gazeta.ua

Вертута з яблуком

Інгредієнти:
Тісто
Борошно – 350 грамів
Масло – 75 грамів
Вода – 150 грамів
Яйце – 1 штука
Сіль, цукор – дрібка
Начинка
Яблука – 500 грамів
Цукор – 150 грамів
Родзинки – 40 грамів
Кориця – 3 грами

Приготувати витяжне тісто. Розділити його на дві частини та сформувати кульки, після цього накрити його і дати постояти близько 1 години. Почистити яблука та нарізати їх кубиками, додати до них цукор, родзинки та корицю. Розкачати тісто. Змастити розтопленим маслом, викласти з одного краю яблука й скрутити рулетом. Акуратно загорнути краї. Вертуту необхідно випікати 20-40 хвилин при температурі 170 градусів Цельсія. За 10 хвилин до готовності змастити яйцем і посипати цукром.

Неймовірний смак / Фото Gazeta.ua