Зимовий гарячий напій: як приготувати глінтвейн з вина та соку

23 листопада 2022, 10:36
Читать новость на русском

Щоб зігрітися холодними вечорами спробуйте гарячий глінтвейн з анісом, корицею, кардамоном. Такий зимовий напій особливо смакуватиме до десерту.

Глінтвейн – популярний напій з алкогольного, або без алкогольного вина зі спеціями та прянощами, який подають гарячим.

Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти

Він чудово підійде для вечірки, затишного сімейного вечора або ж щоб зігрітися. А який глінтвейн готувати, з вина чи виноградного соку – обирати вам.

Рецепт глінтвейну 

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4⠀
Інгредієнти:
 – 1 літр червоного сухого вина або виноградного соку;
 – 1 апельсин;
 – половина лимона;
 – 2 – 3 столові ложки цукру;
 – 1 столова ложка меду.
Спеції:
 – кориця паличка і мелена;
 – гвоздика;
 – аніс;
 – мускатний горіх на кінчику ножа;
 – імбир;
 – кардамон.

Приготування:

  • В каструлі з'єднуємо мед, цукор, сік половини лимона, сік апельсини, їхню цедру, нарізане яблуко, спеції та підігріваємо і кип'ятимо 2 хвилини.
  • ️Доливаємо в каструлю вина і підігріваємо до 80 градусів, не кип'ятимо, щоб не вивітрювався алкоголь.
  • ️В чашки кладемо скибку апельсина, корицю, наливаємо глінтвейн і смакуємо.

Смачного!