23 листопада,
10:36
Зимовий гарячий напій: як приготувати глінтвейн з вина та соку
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиЩоб зігрітися холодними вечорами спробуйте гарячий глінтвейн з анісом, корицею, кардамоном. Такий зимовий напій особливо смакуватиме до десерту.
Глінтвейн – популярний напій з алкогольного, або без алкогольного вина зі спеціями та прянощами, який подають гарячим.
Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти
Він чудово підійде для вечірки, затишного сімейного вечора або ж щоб зігрітися. А який глінтвейн готувати, з вина чи виноградного соку – обирати вам.
Рецепт глінтвейну
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4⠀
– 1 літр червоного сухого вина або виноградного соку;
– 1 апельсин;
– половина лимона;
– 2 – 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка меду.
Спеції:
– кориця паличка і мелена;
– гвоздика;
– аніс;
– мускатний горіх на кінчику ножа;
– імбир;
– кардамон.
Приготування:
- В каструлі з'єднуємо мед, цукор, сік половини лимона, сік апельсини, їхню цедру, нарізане яблуко, спеції та підігріваємо і кип'ятимо 2 хвилини.
- ️Доливаємо в каструлю вина і підігріваємо до 80 градусів, не кип'ятимо, щоб не вивітрювався алкоголь.
- ️В чашки кладемо скибку апельсина, корицю, наливаємо глінтвейн і смакуємо.
Смачного!