Сніданок вихідного дня: голандський млинець з сезонними фруктами

3 грудня 2022, 09:05
Читать новость на русском

Голандський млинець, або як його називають в Європі: "Dutch baby", виходить досить щільний, але повітряний. Смачний сніданок, мінімум зусиль, а результат і зовнішній вигляд – неперевершений!

Млинець "Dutch baby" в дослівному перекладі звучить як голландська крихітка. Це варіант дуже легкого сніданку для вихідного дня.

Читайте також М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

Особливо смакуватиме голандський млинець із зимовими сезонними фруктами і ягодами: хурмою, журавлиною, бананом та мандаринами. 

Рецепт голандського млинця до сніданку

  • Час: 25 – 30 хвилин
  • Порції: 1


Голандський млинець / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

Інгредієнти:
 – 2 яйця;
 – 70 грамів борошна;
 – 70 грамів молока;
 – 2 столові ложки вершкового масла;
 – 1 столова ложка цукру;
 – дрібка солі;
 – цукрова пудра для подачі;
 – сезонні фрукти і ягоди; 
 – джем, мед за бажанням.

Приготування:

  • Розігріваємо нашу духовку до 220 градусів. Обираємо для страви круглу жаротривку форму 20х15 сантиметрів, або меншу.

Голандський млинець / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • В чашу блендера складаємо: борошно, яйця, цукор, сіль і молоко. Перебиваємо все буквально 10 секунд. Перемішуємо лопаткою, щоб нічого не пристало до дна, стінок і знову перебиваємо 10 секунд.
  • Форму розігріваємо в духовці, вона має бути дуже гарячою. Викладаємо половину вершкового масла в форму і відправляємо знову в духовку. Дістаємо гарячу форму і заливаємо наше тісто. Випікаємо 15 – 20 хвилин. Тісто має дуже добре піднятись і зарум'янитись.
  • Дістаємо, посипаємо пудрою, зверху викладаємо вершкове масло та свої улюблені фрукти чи ягоди. Млинець впаде – це нормально.

Смачного!