Споживання супу важливе для людського організму. Щоб трішки відірватися від справ, приготуйте для рідних смачну першу страву – гороховий суп з галушками. Рецептом поділилася українська кулінарка – Ліза Глінська.

Читайте також Смакуємо чебуреками разом з Глінською: рецепти заварного тіста та м'ясної начинки

Гороховий суп надзвичайно ситний та поживний. Обов'язково подавайте його з галушками – так смакуватиме навіть найменшим. А щодо нюансів у приготуванні страви – Єлизавета Глінська все детально описала. Нумо готувати разом!

Рецепт горохового супу з галушками

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 10 – 12

Приготування:

  1. Заздалегідь, з вечора, промийте та замочіть горох у холодні воді. Так горох в супі повністю розвариться, а якщо немає часу так довго чекати – додайте в горох 1 чайну ложку харчової соди і залийте окропом. Залишіть на 15 – 20 хвилин. Далі промийте горох і готуйте суп.
  1. Підготовлений горох залийте холодною водою, додайте цілу моркву та сіль. Після закипання води, варіть інгредієнти на повільному вогні. Не забувайте знімати піну, що утворюється.
  1. Наріжте ребра шматками та максимальнодрібно цибулю. Додайте їх у суп та варіть ще 30 – 40 хвилин.
  1. Почистіть картоплю, наріжте її кубиками та додайте до супу. Продовжуйте варити його до готовності картоплі.
  1. Вийміть моркву з супу, залишіть її, щоб трішки охолола. Потім натріть на дрібній тертці і додайте в гороховий суп.

Готуємо галушки до супу

Приготування:

  1. Для приготування галушок потрібно у глибокій мисці змішати всі інгредієнти. Замісіть тісто та сформуйте з нього галушки потрібної вам форми.
  1. Додайте їх в гороховий суп та варіть ще 2 – 3 хвилини, доки всі вони не піднімуться на поверхню.
  1. Наприкінці приготування горохового супу дрібно наріжте свіжу зелень кропу та додайте до страви. Спробуйте його на сіль, якщо потрібно – додайте ще.

Смачного!