Споживання супу важливе для людського організму. Щоб трішки відірватися від справ, приготуйте для рідних смачну першу страву – гороховий суп з галушками. Рецептом поділилася українська кулінарка – Ліза Глінська.
Читайте також Смакуємо чебуреками разом з Глінською: рецепти заварного тіста та м'ясної начинки
Гороховий суп надзвичайно ситний та поживний. Обов'язково подавайте його з галушками – так смакуватиме навіть найменшим. А щодо нюансів у приготуванні страви – Єлизавета Глінська все детально описала. Нумо готувати разом!
Рецепт горохового супу з галушками
- Час: 90 хвилин
- Порції: 10 – 12
Приготування:
- Заздалегідь, з вечора, промийте та замочіть горох у холодні воді. Так горох в супі повністю розвариться, а якщо немає часу так довго чекати – додайте в горох 1 чайну ложку харчової соди і залийте окропом. Залишіть на 15 – 20 хвилин. Далі промийте горох і готуйте суп.
- Підготовлений горох залийте холодною водою, додайте цілу моркву та сіль. Після закипання води, варіть інгредієнти на повільному вогні. Не забувайте знімати піну, що утворюється.
- Наріжте ребра шматками та максимальнодрібно цибулю. Додайте їх у суп та варіть ще 30 – 40 хвилин.
- Почистіть картоплю, наріжте її кубиками та додайте до супу. Продовжуйте варити його до готовності картоплі.
- Вийміть моркву з супу, залишіть її, щоб трішки охолола. Потім натріть на дрібній тертці і додайте в гороховий суп.
Готуємо галушки до супу
Приготування:
- Для приготування галушок потрібно у глибокій мисці змішати всі інгредієнти. Замісіть тісто та сформуйте з нього галушки потрібної вам форми.
- Додайте їх в гороховий суп та варіть ще 2 – 3 хвилини, доки всі вони не піднімуться на поверхню.
- Наприкінці приготування горохового супу дрібно наріжте свіжу зелень кропу та додайте до страви. Спробуйте його на сіль, якщо потрібно – додайте ще.
Смачного!