20 жовтня,
19:14
Вас зігріє клем-чаудер: рецепт насиченої американської юшки з лососем та молюсками
Джерело:
інстаграм Fat KillersКласичний клем-чаудер готують із молоком або вершками, а іноді навіть із шинкою. Але ми пропонуємо приготувати дієтичний варіант цієї популярної американської юшки, щоб ви могли й запас вітаміну D поповнити, і щодо зайвих калорій не переймалися.
Якщо ви шануєте морепродукти, клем-чаудер стане вашою улюбленою першою стравою. Цей варіант юшки – на рослинних вершках.
Читайте також Як витрачати менше часу на приготування страв: 10 дієвих порад
Але якщо ви не на дієті, то можете взяти справжні молочні.
Клем-чаудер: дієтичний рецепт
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4
Клем-чаудер / Фото Fat Killers
– 150 г лосося;
– 200 г морського коктейлю;
– 2 картоплини;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 стебло селери;
– 1 морквина;
– 250 мл безлактозних вершків;
– 2 ст. л. рисового борошна;
– 10 г вершкового масла;
– свіжа зелень;
– сіль;
– мелений чорний перець.
Приготування:
- Почистіть лосось від луски, видаліть кістки.
- Для приготування бульйону відваріть рибу у підсоленій воді з цибулею, присмачте перцем та лавровим листком. 15 – 25 хвилин буде достатньо.
- Цибулю, моркву та селеру наріжте кубиками та обсмажте на розігрітій сковорідці з вершковим маслом. Через 3 – 5 хвилин посоліть овочі.
- Наріжте картоплю кубиками та додайте до решти овочів. Посипте борошно та перемішайте.
- Зменште вогонь під бульйоном та дістаньте рибу, цибулю, лавровий лист. Натомість додайте обсмажені овочі та знову доведіть до кипіння.
Клем-чаудер / Фото Fat Killers
- Розділіть рибу на шматочки та знову відправте до юшки.
- Влийте вершки до юшки й додайте морський коктейль. Знову доведіть усе до кипіння, зменште вогонь і варіть ще 5 – 7 хвилин.
- Готовий клем-чаудер посипте дрібно нарізаною зеленню й подавайте до столу.
Смачного!