Пухкі домашні оладки на кефірі: рецепт наших мам

16 вересня 2021, 22:28
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Коли захочеться знову поринути в дитинство, приготуйте оладки за нашим рецептом. Надзвичайно пухкі та ніжні, вони нагадають вам ту саму страву, яку для вас готували мама чи бабуся.

Кефірні оладки можна подавати з варенням, сметаною, цукровою пудрою, медом або просто з вершковим маслом. А якщо додати до тіста нарізані кубиками яблука – буде ще смачніше!

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці

Рецепт оладок на кефірі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Оладки з варенням та сметаною / Фото Пінтерест

Інгредієнти:
 – 500 мл кефіру;
 – 3 ст. л. цукру;
 – 1 ч. л. солі;
 – 2 скл. борошна;
 – 1 ч. л. соди;
 – олія для смаження;
 – 1 ст. л. вершкового масла;
 – 2 ст. л. сметани;
 – 1 ст. л. варення.

Приготування:

  1. У глибокій мисці з'єднайте кефір, цукор, сіль та соду. 


Приготування оладок / Фото Їжа

  1. Поступово додавайте борошно, щоб вийшло тісто за консистенцією густої сметани.


Приготування оладок / Фото Їжа

  1. Розігрійте сковорідку з олією.
  1. За допомогою столової ложки викладіть тісто на сковорідку.


Приготування оладок / Фото Їжа

  1. Обсмажуйте оладки близько 1 – 2 хвилин з кожної сторони.


Приготування оладок / Фото Їжа

  1. Готові оладки подавайте до столу з вершковим маслом, сметаною та варенням.

Смачного!