Вам не доведеться довго поратися з маринуванням м’яса. "Наша Ряба Апетитна" все зробила за вас: курячі стегна, крильця та гомілки вже дбайливо замариновані й готові вирушити просто до духовки або ж на мангал. Тож насолоджуватися смачними стравами з друзями чи родиною ви будете за якихось 30 хвилин.

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

На гарнір до м’яса підійдуть варений рис із сезонними овочами, печена картопля з часничком та різноманітні соуси. До речі, рецепт пікантного соусу ткемалі також чекає на вас!

Курячі гомілки з печерицями та сиром

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Курячі гомілки з грибами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Викладіть замариновані курячі гомілки на решітку, залишаючи місце по краях.
  2. Ретельно помийте печериці та перекладіть їх у зіп-пакет. Додайте до грибів олію, естрагон, а також посоліть і поперчіть їх. Закрийте пакет та потрусіть його 30 секунд, щоб спеції рівномірно розійшлися по грибах.
  3. Викладіть печериці на решітку до гомілок. Якщо ви готуєте в духовці, викладіть гриби та курятину на деко, вкрите пергаментом для випікання.
  4. Закрийте решітку з м’ясом та грибами та випікайте протягом 20 хвилин на мангалі та 30 хвилин в духовці. Не забувайте перевертати решітку з гомілками та грибами, щоб вони рівномірно пропеклись.
  5. Викладіть готову страву на тарілку. Натріть сир на грубій тертці та посипте зверху на гриби.
  6. За бажанням наріжте до страви ріпчасту цибулю кільцями та томати чері половинками.
  7. Коли сир розплавиться на грибах, подавайте страву до столу. Смачного!

Курячі стегна в беконі та томатному маринаді

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Курячі стегна в беконі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Замариновані курячі стегна обгорніть в беконі. Щоб вони тримали форму на шампурі, защипніть бекон дерев'яними шпажками. Якщо ви будете готувати стегна на сітці – достатньо викласти їх та щільно притиснути верхньою частиною решітки. Якщо ви вирішили готувати в духовці – викладіть їх на деко, вкрите пергаментом для випікання.
  2. Відправте страву на мангал та обсмажуйте з обох сторін 25 – 30 хвилин. Якщо ви готуєте в духовці – 40 хвилин.
  3. Заздалегідь робимо соус до курятини. Для його приготування зніміть з помідорів шкірку попередньо обдавши їх окропом. Подрібніть їх у блендері в пюре.
  4. Додайте листя кінзи та зубчики часнику та знову подрібніть.
  5. На ваш смак додайте до соусу сіль та перець і перемішайте.
  6. Подавайте курячі стегна в беконі разом з ароматним томатним соусом. Смачного!

Курячі крильця із соусом ткемалі

  • Час: 15 – 20 хвилин
  • Порції: 4


Курячі крильця з соусом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів або гриль.
  2. Застеліть деко шаром харчової фольги. Перекладіть замариновані курячі крильця "Макао" на деко з фольгою або ж на решітку й відправте до духовки або на гриль запікатися на 15 – 20 хвилин (до готовності).
  3. Змастіть гострі перці олією й відправте до духовки або на гриль.
  4. Викладіть готові крильця та гострий перець на таріль. Подавайте до столу з пікантним соусом ткемалі, який ви можете приготувати заздалегідь самі.

Соус ткемалі до курятини

  • Час: 2 години
  • Порції: 2


Соус ткемалі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Відваріть аличу (або сливи) у воді до м'якості. На це знадобиться приблизно 30 хвилин.
  2. Перетріть аличу крізь дрібне сито, щоб позбутися кісточок.
  3. Збийте аличу в блендері до однорідного стану. Перекладіть пюре до каструлі й відправте на вогонь ще на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.
  4. Додайте до аличі, помішуючи, цукор, сіль, хмелі-сунелі та вичавлений крізь прес часник.
  5. Наріжте на середні шматки перець чилі й відправте його до пюре. Варіть масу ще 30 хвилин.
  6. До готового пюре додайте нарізану зелень.
  7. Збийте ткемалі блендером до однорідної маси. Соус готовий. Смачного!