Варення з пелюстків троянди – це ніжний смаколик, який додають у найрізноманітнішу випічку. Важливо пам'ятати, що для приготування такого варення необхідно віддавати перевагу пелюсткам світло-рожевого або червоного кольору.

Цікаво Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Зривати квіти троянди потрібно рано-вранці, поки повітря прохолодне – згодом пелюстки можуть зів'янути й вже не будуть такими ароматними. Варто обрати кущі, які ростуть далеко від міст і жвавих доріг. Зібравши необхідну кількість троянд, відокремте пелюстки та видаліть з них пилок. На наступному підготовчому етапі дуже важливо видалити з пелюсток нижню частину білого кольору.

Рецепт варення з пелюсток троянд

Час: 60 хвилин
Порцій: 4

Особливе варення / Фото beszamel

Інгредієнти:

  • пів кілограма пелюсток троянди;
  • пів склянки цукру;
  • 2 лимони;
  • 2 склянки води.

Приготування:

  1. У кожної пелюстки необхідно зрізати білий кінець біля основи, оскільки він має гіркий смак.
  2. Помістіть очищені пелюстки троянд у миску з холодною водою, щоб промити їх, потім вийміть їх шумівкою і розкладіть на тканині або паперовому рушнику.
  3. У великій плоскій каструлі доведіть до кипіння дві склянки води і висипте туди пелюстки троянд. Варіть на середньому вогні 5 хвилин. Вичавіть сік лимона.
  4. Згодом додайте цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння.
  5. Тушкуйте пелюстки на малому вогні 30 – 40 хвилин.
  6. Коли маса загусне, на поверхні почнуть з’являтися бульбашки і утвориться піна, зробіть тест: зачерпніть ложкою трохи маси і вилийте на блюдце. Якщо воно швидко застигне, то варення готове – можна знімати каструлю з вогню.
  7. Гаряче варення розлийте в ідеально чисті, простерилізовані банки та щільно закрийте.

Ідеї для подачі

Ароматне варення з пелюсток троянди – класична начинка для пончиків, вишукане доповнення до морозива, тортів і десертів. Ідеально підходить для хрустких тостів або як солодка закуска до чаю. Підсолоджений варенням чай набуває унікального квіткового смаку.