Свята не за горами: як приготувати справжню гуцульську ковбасу – названо точні пропорції м’яса

14 березня 2024, 07:30
Читать новость на русском

Джерело:

Новини

Справжня гуцульська ковбаса – від однієї назви тече слинка. Збережіть цей рецепт, адже свята зовсім скоро, і ви точно захочете приготувати такий смаколик.

Соковита, пряна – все це про ковбасу по-гуцульськи. Це традиційна страва з м'яса свинини, яка має характерний аромат та смак. Хоч ковбасу і готують в різних регіонах України, але особливо вона популярна в Карпатах.

Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт гуцульської ковбаси

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6


Неймовірний смак та аромат / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 2 кілограми свинини;
– пів кілограма яловичини;
– 1 кілограм сала;
– 1 чайна ложка червоного меленого перцю;
– 1 столова ложка паприки солодкої.;
– 1 чайна ложка перцю чорного меленого.;
– 45 грамів солі;
– 3 чайні ложки цукру.;
– 1 чайна ложка чебрецю.;
– 1 головка часнику. Порадувати кохану людину чимось апетитним і водночас поживним – легко. Салати з крабовими паличками від ТМ “Водний Світ” — ідеальний варіант, адже це швидко, корисно і завжди смачно!

Приготування:

  1. Сало та свинину наріжте на дрібні кубики.
  2. Яловичину перемеліть у фарш.
  3. У великій мисці з’єднайте все м’ясо та ретельно перемішайте.
  4. Додайте всі спеції та ретельно знову вимішайте.
  5. Накрийте фарш харчовою плівкою та відправте в холодильник на дві доби.
  6. Після часу додайте у фарш пропущений через прес часник.
  7. Для того, щоб ковбаса тримала форму, фарш потрібно добре “відбити”.
  8. Кишку попередньо замочіть та добре промийте.
  9. Начиніть фаршем.
  10. Відправте ковбасу у коптильню.
  11. Вона має коптитися впродовж 4 годин, кожні дві години ковбасу потрібно перевертати.

Як смачно приготувати гречку: перевірений рецепт.