Пшеничний хліб у гусятниці: легкий рецепт без вимішування

5 березня 2022, 23:00
Читать новость на русском

Відомий ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом хліба, тісто на який не треба довго місити. А якщо використати для замішування теплу воду, розстойка триватиме всього 3,5 години.

Хліб без вимішування

  • Час: 14 – 18 годин
  • Порції: 1

Читайте також Без борошна, дріжджів та яєць: рецепт вівсяного хліба

Інгредієнти:
 – 400 грамів пшеничного борошна;
 – 8 грамів солі;
 – ⅓ чайної ложки сухих дріжджів;
 – 300 мілілітрів води;
 – борошно на припорошування.

Приготування:

  1. Ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок.
  1. Змішайте борошно із сіллю та дріжджами. Влийте воду кімнатної температури й швидко все перемішайте.
  1. Накрийте миску харчовою плівкою й залиште на 12 – 16 годин в теплому місці.
  1. Застеліть стільницю пергаментом для випікання, припорошіть його борошном.
  1. Обережно складіть тісто в мисці "конвертом", щоразу трохи притискаючи, щоб воно "склеїлося".
  1. Приберіть залишки борошна з пергаменту й перекладіть на нього тісто швом донизу.
  1. Накрийте тісто рушником і дайте йому підійти протягом 2 годин.
  1. За 30 хвилин до завершення підйому тіста увімкніть духовку, поставте туди чавунну густятцицю з кришкою й нагрійте до 250 градусів.
  1. Обережно вийміть густятцицю й перекладіть до неї тісто разом із пергаментом. Накрийте кришкою.
  1. Випікайте хліб 30 хвилин під кришкою й ще 20 хвилин без неї.

1️1. Готовий хліб охолодіть на рештці й подавайте до столу.

Смачного!