Пшеничний хліб у гусятниці: легкий рецепт без вимішування
5 березня 2022,
23:00
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоВідомий ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом хліба, тісто на який не треба довго місити. А якщо використати для замішування теплу воду, розстойка триватиме всього 3,5 години.
Хліб без вимішування
- Час: 14 – 18 годин
- Порції: 1
Читайте також Без борошна, дріжджів та яєць: рецепт вівсяного хліба
Інгредієнти:– 400 грамів пшеничного борошна;
– 8 грамів солі;
– ⅓ чайної ложки сухих дріжджів;
– 300 мілілітрів води;
– борошно на припорошування.
Приготування:
- Ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок.
- Змішайте борошно із сіллю та дріжджами. Влийте воду кімнатної температури й швидко все перемішайте.
- Накрийте миску харчовою плівкою й залиште на 12 – 16 годин в теплому місці.
- Застеліть стільницю пергаментом для випікання, припорошіть його борошном.
- Обережно складіть тісто в мисці "конвертом", щоразу трохи притискаючи, щоб воно "склеїлося".
- Приберіть залишки борошна з пергаменту й перекладіть на нього тісто швом донизу.
- Накрийте тісто рушником і дайте йому підійти протягом 2 годин.
- За 30 хвилин до завершення підйому тіста увімкніть духовку, поставте туди чавунну густятцицю з кришкою й нагрійте до 250 градусів.
- Обережно вийміть густятцицю й перекладіть до неї тісто разом із пергаментом. Накрийте кришкою.
- Випікайте хліб 30 хвилин під кришкою й ще 20 хвилин без неї.
1️1. Готовий хліб охолодіть на рештці й подавайте до столу.
Смачного!