Холодник: рецепт холодного борщу від шеф-кухаря Володимира Ярославського

11 травня 2021, 20:40
Читать новость на русском

Улюблена домашня страва Володимира Ярославського – холодник, або холодний борщ. Кухар також дещо змінив класичне приготування першої страви та пропонує вам додати до неї всього один інгредієнт і перетворити холодник на ресторанний шедевр.

Український шеф-кухар та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" та "Мастер Шеф. Професіонали" Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом домашнього холодника, який готує вдома.

Читайте також Ольга Мартиновська розповіла, як проходитиме навчання в Першій українській кулінарній академії

Шеф-кухар перетворив звичайний домашній рецепт першої страви на вишукану ресторанну страву, яка точно сподобається вам та вашій родині.

У кожного є страва, яка переносить в дитинство. Для мене це холодний борщ, – прокоментував Володимир Ярославський.

Рецепт домашнього холодника

Інгредієнти:
– 2 середніх запечених буряки;
– 1 середній огірок;
– 3 варених яйця;
– 2 редиси;
– 500 г курячого бульйону;
– 1 відварене куряче стегно;
– зелена цибуля, петрушка, кріп;
– 2 ч. л ніжної гірчиці;
– сік 1/4 лимону;
– 150 – 200 г сметани жирністю 25%;
– сіль на ваш смак.
  1. Відділіть варені жовтки від білка. Змішайте жовтки з сіллю, сметаною та ніжною гірчицею. Перемішайте масу до однорідного стану, можна за допомогою виделки та влийте бульйон.
  2. Буряк, редиску, свіжий огірок та білки наріжте напівсоломинкою, а зелень дрібно порубайте ножем. Змішайте всі інгредієнти та відправте їх у холодильник на кілька годин до появи малинового кольору. Суп готовий.
  3. Щоб подати страву, як її готує Володимир Ярославський у своєму ресторані збийте буряк в пюре за допомогою блендера та додайте креветки. Смачного!