Сирники – чи не найпоширеніший варіант сніданку. Але вони то розвалюються, то занадто "забиті", то криві й непривабливі. А так хочеться зробити сирники, як у ресторані.
Ведуча шоу "Хто зверху?" Леся Нікітюк розповіла, як готує цю страву. Аби сирники вийшли ідеальними, вона користується кількома секретами.
Мої сирники без яйця взагалі, але гарненько тримаються купи. Вони дуже ніжні та смачні, якщо дотримуватись усіх пропорцій за рецептом. Але є ще й особлива методика, як зробити їх ідеальної круглої форми. Берете дерев’яну дощечку, посипаєте борошном, формуєте шматок тіста в кульку, накриваєте її склянкою, і крутите нею на дошці, щоб вийшов рівнесенький сирник, – прокоментувала Леся Нікітюк.
Отож, не гаймо часу – нумо готувати!
Рецепт домашніх сирників без яєць
- Відтискаємо сир за допомогою марлі або сита, аби в ньому не було зайвої рідини.
- Розімніть банан виделкою в однорідну консистенцію. Борошно просійте через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Замішуємо тісто з сиру, розтертого банана, борошна та цукру.
- Формуємо сирники за допомогою склянки та смажимо до золотистої скоринки на розігрітій сковорідці з кокосовою олією. Смачного!