Омлет на збитих білках із травами для бездоганного сніданку
Сніданок – один із найважливіших прийомів їжі. Тож у кожному домі мають бути напохваті рецепти збалансованих і швидких у приготуванні страв на ранок. Ніжний омлет на збитих білках обов'язково стане вашим улюбленим сніданням.
Омлет зі збитих білків є чимось середнім між звичним омлетом та суфле. Білки збивають окремо й лише потім обережно з’єднують із жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишнішим та вищим, аніж звичайно.
Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Харчуватися правильно можна й без спеціальних дієт та дорогих суперфудів. Омлет, запечений у духовці, – якраз така страва. Він допоможе тримати тіло в тонусі, а шлунок – ситим.
Омлет на збитих білках
Важливо! Для цього рецепта потрібна сковорідка, яку можна безпечно помістити в духовку. Найркащий варіант – пательня з кам'яним, титановим або керамічним покриттям.Час: 25 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти:
- 4 великих курячих яйця;
- ½ чайної ложки пекарського порошку;
- морська сіль і чорний перець – на ваш смак;
- 60 мілілітрів води;
- 2 столові ложки тертого пармезану;
- 1 столова ложка подрібненого кропу;
- 1 столова ложка зеленої цибулі;
- 1 столова ложка петрушки;
- 2 столові ложки вершкового масла.
Приготування:
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- У великій та сухій мисці змішайте яєчні білки, порошок до печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте суміш. Білки мають тримати бездоганну форму.
- В іншій мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса повинна бути густою і мати білий колір. Додайте сюди порізану зелень.
- Розтопіть на розігрітій пательні масло.
- Поки воно топиться за допомогою силіконової лопатки з’єднайте жовтки із білками та акуратно вимішайте масу.
- На розтоплене вершкове масло виляйте яєчну суміш й акуратно розгладьте поверхню антипригарною лопаткою.
- Зменшіть вогонь до середнього й готуйте омлет близько 5 хвилин.
- Готовий омлет повинен бути пухким і мати золотавий колір із нижнього боку.
- Поставте пательню у духовку і випікайте омлет ще близько 7 хвилин.
Збиті білки не повинні бути сухими або зернистими й не сповзати, коли ви нахиляєте миску.