Омлет зі збитих білків є чимось середнім між звичним омлетом та суфле. Білки збивають окремо й лише потім обережно з’єднують із жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишнішим та вищим, аніж звичайно.

Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Харчуватися правильно можна й без спеціальних дієт та дорогих суперфудів. Омлет, запечений у духовці, – якраз така страва. Він допоможе тримати тіло в тонусі, а шлунок – ситим.

Омлет на збитих білках

Час: 25 хвилин
Порцій: 2

Апетитний сніданок / Фото good food

Інгредієнти:

  • 4 великих курячих яйця;
  • ½ чайної ложки пекарського порошку;
  • морська сіль і чорний перець – на ваш смак;
  • 60 мілілітрів води;
  • 2 столові ложки тертого пармезану;
  • 1 столова ложка подрібненого кропу;
  • 1 столова ложка зеленої цибулі;
  • 1 столова ложка петрушки;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  2. У великій та сухій мисці змішайте яєчні білки, порошок до печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте суміш. Білки мають тримати бездоганну форму.
  3. В іншій мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса повинна бути густою і мати білий колір. Додайте сюди порізану зелень.
  4. Розтопіть на розігрітій пательні масло.
  5. Поки воно топиться за допомогою силіконової лопатки з’єднайте жовтки із білками та акуратно вимішайте масу.
  6. На розтоплене вершкове масло виляйте яєчну суміш й акуратно розгладьте поверхню антипригарною лопаткою.
  7. Зменшіть вогонь до середнього й готуйте омлет близько 5 хвилин.
  8. Готовий омлет повинен бути пухким і мати золотавий колір із нижнього боку.
  9. Поставте пательню у духовку і випікайте омлет ще близько 7 хвилин.
Щоб перевірити консистенцію збитих білків, вийміть віничок із миски і поставте його вертикально. Менш ретельно збиті білки спадуть на один бік, старанніше збиті білки триматимуть форму.
Збиті білки не повинні бути сухими або зернистими й не сповзати, коли ви нахиляєте миску.