Ідеї на Новий рік: особливий рецепт апетитної курки, який сподобається усім
Смачна і рум’яна різдвяна курка з яблуками, запечена в духовці, чудово підійде до святкового столу на Новий рік. Ароматне і дуже соковите м’ясо, яблука з розмарином і смажений часник – чудовий вибір для яскравого святкування.
Курка – традиційна різдвяна страва для багатьох країн, зокрема, її полюбляють і в Україні. Вона легко та швидко готується, а також не вимагає великих затрат.
Актуально Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури
Просто запекти курку в духовці для вас не складе труднощів, а страва може стати чудовим доповненням до новорічного столу. Тож якщо ви якраз в пошуку цікавих рецептів на свято, пропонуємо спробувати запечену курку з яблуками.
Рецепт курки з яблуками
Час: 3 години
Порцій: 4
Апетитний рецепт / Фото Pexels
Інгредієнти:
- 1 тушка курки;
- 4 яблука;
- 2 головки часнику;
- 2 гілочки розмарину;
- 2 столові ложки олії;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 2 чайні ложки соєвого соусу;
- 1 столова ложка улюбленої приправи для курки;
- 1 чайна ложка сушеного гранульованого часнику;
- 1 чайна ложка меду;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 щіпки справжнього меленого перцю.
Приготування:
- Почніть з приготування маринаду. Налийте в невелику миску олію і соєвий соус, додайте сушений гранульований часник, мед і улюблену приправу для курки, половину чайної ложки солі і меленого перцю. Все ретельно перемішайте.
- Розм'якшене вершкове масло змішайте з рештою солі.
- Помиті яблука наріжте скибками або великими кубиками.
- Ретельно вимийте і обсушіть курку.
- Приготованим маринадом змастіть курку всередині і зовні.
- Підкладіть руку під шкіру курки з боку грудки, робити це потрібно акуратно. Натріть грудку з обох сторін м'яким вершковим маслом, змішаним із сіллю.
- Птиця повинна простояти у маринаді мінімум годину, а краще – всю ніч.
- Поставте курку на деко. Ніжки найкраще зв'язати між собою, а крильця – прикріпити до курки зубочистками, щоб вони виглядали акуратно після запікання.
- Нафаршируйте курку частиною яблук та гілочкою розмарину. Також покладіть на деко половинки часникових головок.
- Випікайте в духовці при температурі 180 градусів упродовж 1,5 години.
На що звернути увагу при виборі м'яса:
Запах. Курка повинна мати нейтральний, свіжий аромат.
Вміст води. Уникайте м'яса, з якого капає вода.
Колір. М'ясо має мати світло-рожевий колір.
- Тільки використовуючи добірне м’ясо, можна приготувати святкову та смачну страву.