Курка – традиційна різдвяна страва для багатьох країн, зокрема, її полюбляють і в Україні. Вона легко та швидко готується, а також не вимагає великих затрат.

Актуально Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури

Просто запекти курку в духовці для вас не складе труднощів, а страва може стати чудовим доповненням до новорічного столу. Тож якщо ви якраз в пошуку цікавих рецептів на свято, пропонуємо спробувати запечену курку з яблуками.

Рецепт курки з яблуками

Час: 3 години
Порцій: 4


Апетитний рецепт / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки;
  • 4 яблука;
  • 2 головки часнику;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 2 чайні ложки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка улюбленої приправи для курки;
  • 1 чайна ложка сушеного гранульованого часнику;
  • 1 чайна ложка меду;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 щіпки справжнього меленого перцю.

Приготування:

  1. Почніть з приготування маринаду. Налийте в невелику миску олію і соєвий соус, додайте сушений гранульований часник, мед і улюблену приправу для курки, половину чайної ложки солі і меленого перцю. Все ретельно перемішайте.
  2. Розм'якшене вершкове масло змішайте з рештою солі.
  3. Помиті яблука наріжте скибками або великими кубиками.
  4. Ретельно вимийте і обсушіть курку.
  5. Приготованим маринадом змастіть курку всередині і зовні.
  6. Підкладіть руку під шкіру курки з боку грудки, робити це потрібно акуратно. Натріть грудку з обох сторін м'яким вершковим маслом, змішаним із сіллю.
  7. Птиця повинна простояти у маринаді мінімум годину, а краще – всю ніч.
  8. Поставте курку на деко. Ніжки найкраще зв'язати між собою, а крильця – прикріпити до курки зубочистками, щоб вони виглядали акуратно після запікання.
  9. Нафаршируйте курку частиною яблук та гілочкою розмарину. Також покладіть на деко половинки часникових головок.
  10. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів упродовж 1,5 години.

На що звернути увагу при виборі м'яса:

  • Запах. Курка повинна мати нейтральний, свіжий аромат.

  • Вміст води. Уникайте м'яса, з якого капає вода.

  • Колір. М'ясо має мати світло-рожевий колір.

  • Тільки використовуючи добірне м’ясо, можна приготувати святкову та смачну страву.