Один із найпростіших способів приготувати курочку із золотистою скоринкою – заздалегідь замаринувати м'ясо в улюблених спеціях. Та зараз часу на попередню підготовку бракує. На щастя, є готові рішення від українських виробників.

Читайте також Святкові гомілки з апельсинами і яблуками: готуємо страву для різдвяного столу за пів години

Так, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує свіжомариновану курочку із найрізноманітнішими смаковими відтінками: від грузинського мускату до солодкавої вишні чи індійської спеції карі. Кожна страва в асортименті створює безпрограшні поєднання із запеченими овочами. А це означає, що ви можете одночасно готувати й апетитну курятину, і гарнір до неї.

Для створення справжніх кулінарних шедеврів потрібно мінімум часу та елементарне кухонне приладдя. Тож ви без проблем відтворите ці прості рецепти у домашніх умовах, навіть у передноворічній метушні.

Заінтриговані? Тоді сміливо додавайте страви з апетитною курочкою у святкове меню! А як їх приготувати – ділимося у трьох простих рецептах.

Курячі гомілки з томатами й грибами

Час: 35 хвилин
Порції: 4


Курячі гомілки з томатами й грибами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У жаротривку форму викладіть курячі гомілки, очищені та нарізані скибками гриби, помиті половинки томатів.
  2. Наріжте цибулю кільцями, викладіть до решти інгредієнтів, збризніть олією та присмачте сіллю. Доповніть все гілочками розмарину.
  3. Запікайте курятину 30 хвилин до готовності.

Смачного!

Курча тапака з картоплею

Час: 35 хвилин
Порції: 4

Курча тапака з картоплею / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "конвекція".
  2. У жаротривку форму викладіть курча тапака без кісток, нарізану довільними шматочками картоплю та часник.
  3. Присмачте картоплю сіллю, паприкою, розмарином та збризніть олією.
  4. Запікайте страву 30 хвилин до готовності.

Смачного!

Запечена курочка з часником

Час: 70 хвилин
Порції: 4 – 6

Запечена курочка з часником​ / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "конвекція".
  2. Викладіть курячу тушку в жаротривку форму. Поряд викладіть очищену та нарізану довільними шматочками картоплю, а також зрізані з одного боку головки часнику і гілочки розмарину.
  3. Присмачте все сіллю та збризніть олією.
  4. Запікайте страву 60 хвилин до готовності.

Смачного!