Курячі гомілки значно дешевші за свинину чи телятину та набагато простіші у приготуванні за інші види м'яса. При цьому це один із тих інгредієнтів, з якого можна приготувати справжній кулінарний шедевр.

Читайте також Ідеальне завершення робочого тижня: готуємо гомілки в соєво-медовій глазурі

Святковий варіант курячих гомілок стане в пригоді всім, хто стикається з плановими відключеннями електроенергії. Щоб запекти цю частину курочки, знадобиться лише 35 хвилин, тож приготувати головну страву вечора ви неодмінно встигнете!

І, звісно, у жодному разі не нехтуйте якістю м'яса. Обирайте тільки свіжі та перевірені гомілки, які пропонує, зокрема, надійний виробник курятини ТМ "Наша Ряба". Асортимент бренду представлений у супермаркетах, а також у власній мережі магазинів, що налічує близько 1500 точок по всій Україні.

З ТМ "Наша Ряба" пошук справді якісного м'яса для святкової страви не буде проблемою. А як полегшити процес приготування гомілок до різдвяного столу – дізнайтеся із рецепта.

Рецепт курячих гомілок з яблуками та апельсинами

Час: 35 хвилин
Порції: 7

Святковий рецепт курячих гомілок з яблуками та апельсинами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів в режимі "конвекція". Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
  2. Зніміть з апельсинів цедру, змішайте з дрібно нарізаним перцем чилі та медом. Влийте соєвий соус та перемішайте. Змастіть маринадом курячі гомілки та перекладіть на деко.
  3. Поміж гомілок викладіть шматочки очищеного апельсина та яблук, додайте гілочку розмарину. Зверху посипте їх дрібкою цукру та покладіть шматочок вершкового масла. Так гомілки карамелізуються і стануть неймовірно смачними.
  4. Відправте страву запікатися на 35 хвилин.
  5. Приготовлені гомілки подавайте до столу гарячими, поливаючи цитриновим соусом, що утворився під час приготування.

Курячі гомілки, запечені з апельсинами та яблуками, чудово смакуватимуть зі свіжим салатом з руколи чи шпинату, сиром з волоськими горіхами.

Смачного!