Курячі гомілки значно дешевші за свинину чи телятину та набагато простіші у приготуванні за інші види м'яса. При цьому це один із тих інгредієнтів, з якого можна приготувати справжній кулінарний шедевр.
Читайте також Ідеальне завершення робочого тижня: готуємо гомілки в соєво-медовій глазурі
Святковий варіант курячих гомілок стане в пригоді всім, хто стикається з плановими відключеннями електроенергії. Щоб запекти цю частину курочки, знадобиться лише 35 хвилин, тож приготувати головну страву вечора ви неодмінно встигнете!
І, звісно, у жодному разі не нехтуйте якістю м'яса. Обирайте тільки свіжі та перевірені гомілки, які пропонує, зокрема, надійний виробник курятини ТМ "Наша Ряба". Асортимент бренду представлений у супермаркетах, а також у власній мережі магазинів, що налічує близько 1500 точок по всій Україні.
З ТМ "Наша Ряба" пошук справді якісного м'яса для святкової страви не буде проблемою. А як полегшити процес приготування гомілок до різдвяного столу – дізнайтеся із рецепта.
Рецепт курячих гомілок з яблуками та апельсинами
Час: 35 хвилин
Порції: 7
Святковий рецепт курячих гомілок з яблуками та апельсинами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів в режимі "конвекція". Деко вкрийте шаром пергаменту для випікання.
- Зніміть з апельсинів цедру, змішайте з дрібно нарізаним перцем чилі та медом. Влийте соєвий соус та перемішайте. Змастіть маринадом курячі гомілки та перекладіть на деко.
- Поміж гомілок викладіть шматочки очищеного апельсина та яблук, додайте гілочку розмарину. Зверху посипте їх дрібкою цукру та покладіть шматочок вершкового масла. Так гомілки карамелізуються і стануть неймовірно смачними.
- Відправте страву запікатися на 35 хвилин.
- Приготовлені гомілки подавайте до столу гарячими, поливаючи цитриновим соусом, що утворився під час приготування.
Курячі гомілки, запечені з апельсинами та яблуками, чудово смакуватимуть зі свіжим салатом з руколи чи шпинату, сиром з волоськими горіхами.
Смачного!