Ідеї святкових страв з курочки до Новорічного столу: 3 прості рецепти
Новорічний стіл неможливо уявити без страв із курки. Ця птиця коштує недорого, готується легко та має апетитний вигляд у поєднанні із гарнірами на будь-який смак.
Один із найпростіших способів приготувати курочку із золотистою скоринкою – заздалегідь замаринувати м'ясо в улюблених спеціях. Та зараз часу на попередню підготовку бракує. На щастя, є готові рішення від українських виробників.
Читайте також Святкові гомілки з апельсинами і яблуками: готуємо страву для різдвяного столу за пів години
Так, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує свіжомариновану курочку із найрізноманітнішими смаковими відтінками: від грузинського мускату до солодкавої вишні чи індійської спеції карі. Кожна страва в асортименті створює безпрограшні поєднання із запеченими овочами. А це означає, що ви можете одночасно готувати й апетитну курятину, і гарнір до неї.
Для створення справжніх кулінарних шедеврів потрібно мінімум часу та елементарне кухонне приладдя. Тож ви без проблем відтворите ці прості рецепти у домашніх умовах, навіть у передноворічній метушні.
Заінтриговані? Тоді сміливо додавайте страви з апетитною курочкою у святкове меню! А як їх приготувати – ділимося у трьох простих рецептах.
Курячі гомілки з томатами й грибами
Час: 35 хвилин
Порції: 4
Курячі гомілки з томатами й грибами / Фото Shutterstock
– упаковка курячих гомілок "Делі" ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів печериць;
– 200 грамів томатів;
– ріпчаста цибуля;
– гілочки розмарину;
– сіль;
– олія.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У жаротривку форму викладіть курячі гомілки, очищені та нарізані скибками гриби, помиті половинки томатів.
- Наріжте цибулю кільцями, викладіть до решти інгредієнтів, збризніть олією та присмачте сіллю. Доповніть все гілочками розмарину.
- Запікайте курятину 30 хвилин до готовності.
Смачного!
Курча тапака з картоплею
Час: 35 хвилин
Порції: 4
Курча тапака з картоплею / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– гілочки розмарину;
– мелена паприка;
– олія;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "конвекція".
- У жаротривку форму викладіть курча тапака без кісток, нарізану довільними шматочками картоплю та часник.
- Присмачте картоплю сіллю, паприкою, розмарином та збризніть олією.
- Запікайте страву 30 хвилин до готовності.
Смачного!
Запечена курочка з часником
Час: 70 хвилин
Порції: 4 – 6
Запечена курочка з часником / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– курочка у вишневому маринаді ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 4 картоплини;
– 2 головки часнику;
– олія;
– розмарин;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів в режимі "конвекція".
- Викладіть курячу тушку в жаротривку форму. Поряд викладіть очищену та нарізану довільними шматочками картоплю, а також зрізані з одного боку головки часнику і гілочки розмарину.
- Присмачте все сіллю та збризніть олією.
- Запікайте страву 60 хвилин до готовності.
Смачного!