День імбирного печива: рецепт ароматної випічки від пекельного шефа Алекса Якутова

1 липня 2021, 14:29
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

З нагоди Дня імбирного печива, яке відзначають 1 липня, шеф-кухар та суддя кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня", що вже восени стартує на Новому каналі, Алекс Якутов поділився з читачами своїм рецептом ароматного смаколика.

Імбирне печиво – ароматна та пряна випічка з додаванням імбиру, кориці, гвоздики та перцю. Саме ці прянощі додають солодкій випічці неймовірного аромату та смаку.

Читайте також Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки

Приготувати домашні ласощі доволі легко, а декорувати імбирне печиво можна айсингом, цукровою пудрою або шоколадом.

Рецепт імбирного печива

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 480 ккал
Інгредієнти:
 – 280 г пшеничного борошна;
 – 130 г мигдального борошна;
 – 150 г цукрової пудри;
 – цедра половини лимона;
 – 1/3 ч. л меленої гвоздики;
 – 1/3 ч. л меленої кориці;
 – ½ ч. л меленого імбиру;
 – 240 г вершкового масла;
 – дрібка солі.
Інгредієнти для декору:
 – 120 г чорного шоколаду;
 – 75 г ягідного або фруктового джему;
 – 50 г смажених горіхів на ваш смак.
  1. У великій мисці з'єднайте мигдальне та пшеничне борошно.
  2. Додайте до борошна цукрову пудру, сіль, гвоздику, імбир, корицю та цедру лимона.


    Прянощі для печива / Фото Новий канал
     
  3. Заздалегідь вийміть масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Додайте масло до борошна та замісіть тісто.
  4. Сформуйте з тіста кулю та загорніть у шар харчової плівки. Відправте готове тісто в холодильник на кілька годин.
  5. Охолоджене тісто розкачайте в пласт товщиною близько 1 сантиметра.
  6. За допомогою склянки або спеціальної форми виріжте з тіста кругле печиво.
  7. Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте печиво протягом 10 – 12 хвилин.
  8. Випечене печиво охолодіть. Змастіть його джемом та з'єднайте попарно.


    Імбирне печиво з цукровою пудрою / Фото Новий канал
     
  9. Розтопіть шоколад на паровій бані. Горіхи порубайте ножем в крихту.
  10. Змастіть печиво шоколадом та посипте горіховою крихтою. 
  11. Подавайте печиво до столу. Смачного!

Алекс Якутов  – відомий шеф-кухар, ресторатор та володар престижної кулінарної премії "Пальмова гілка". Алекс Якутов навчався в кулінарних школах Європи, стажувався в метрів кулінарії Італії, Іспанії, США.  Після навчання шеф-кухар  став бренд-шефом та партнером у ресторані "Гра з Вогнем", а згодом відкрив свій ресторан "Публіцист".

Саме цей впевнений в собі шеф-кухар стане головним суддею та ведучим кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня", що вже восени стартує на Новому каналі.