Імбирне печиво – ароматна та пряна випічка з додаванням імбиру, кориці, гвоздики та перцю. Саме ці прянощі додають солодкій випічці неймовірного аромату та смаку.
Читайте також Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки
Приготувати домашні ласощі доволі легко, а декорувати імбирне печиво можна айсингом, цукровою пудрою або шоколадом.
Рецепт імбирного печива
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4 – 5
- Калорійність на 100 грамів: 480 ккал
- У великій мисці з'єднайте мигдальне та пшеничне борошно.
- Додайте до борошна цукрову пудру, сіль, гвоздику, імбир, корицю та цедру лимона.
Прянощі для печива / Фото Новий канал
- Заздалегідь вийміть масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Додайте масло до борошна та замісіть тісто.
- Сформуйте з тіста кулю та загорніть у шар харчової плівки. Відправте готове тісто в холодильник на кілька годин.
- Охолоджене тісто розкачайте в пласт товщиною близько 1 сантиметра.
- За допомогою склянки або спеціальної форми виріжте з тіста кругле печиво.
- Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте печиво протягом 10 – 12 хвилин.
- Випечене печиво охолодіть. Змастіть його джемом та з'єднайте попарно.
Імбирне печиво з цукровою пудрою / Фото Новий канал
- Розтопіть шоколад на паровій бані. Горіхи порубайте ножем в крихту.
- Змастіть печиво шоколадом та посипте горіховою крихтою.
- Подавайте печиво до столу. Смачного!