Рецепт імбирного печива – ароматна та смачна випічка

6 грудня 2020, 12:33
Читать новость на русском

Ангелики, сніжинки, Миколайки, ялинкові іграшки та ще багато інших красивих фігурок можна сформувати з тіста приготованого за рецептом SmachnoNews!

Імбирне печиво чудово підійде для святкового частування, а ще з цього тіста можна сформувати маленьких Миколайків, якщо у вас є відповідна форма. Перетворіть звичайне печиво у витвір мистецтва та не забудьте залучити до його приготування діточок.

Інгредієнти:
– 100 г вершкового масла;
– 100 г цукру;
– 1 яйце;
– 1 ст. л меду;
– 250 г борошна;
– 1 ч. л кориці;
– 1 ч. л какао;
– 2 ч. л імбиру;
– ½ ч. л кардамону;
– ½ ч. л гвоздики;
– ½ ч. л духмяного перцю;
– ½ ч. л солі.
  1. Ретельно просійте борошно та какао через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте разом з цукровою пудрою до білого кольору. Додаємо до вершкової маси яйце та продовжуємо збивати міксером.
  3. Тоненькою цівкою додайте мед – перемішайте.
  4. У окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти. З'єднайте їх з вершковою масою та замісіть однорідне тісто. Загорніть його у харчову плівку та відправте до холодильника відпочити на годину.
  5. Розкачайте тісто в пласт товщиною не більше 2-4 мм, за допомогою формочок сформуйте печиво та випікайте їх в духовці при 170 градусах 5-7 хвилин. Смачного!