До пасти карі пананґ входить багато різноманітних сухих спецій. Тож, якщо у вас виникнуть труднощі з їх придбанням, можна купити в магазині вже готову пасту. Хоча домашня, звісно, буде краща. У холодильнику вона зберігатиметься до кількох тижнів.

Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Подрібнювати інгредієнти для пасти можна за допомогою кухонного комбайну, але вона вийде набагато смачніша, якщо використовувати ступку та товкачик. Для курячого карі вам знадобиться 3 – 4 столові ложок пасти – залежно від того, наскільки гострі ви любите страви.

Як приготувати пасту карі пананґ

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Фото All recipes

Приготування:

  1. Ретельно почистьте овочі, зніміть шкірку з помідорів.
  1. Якщо спецїї у вас не мелені, подрібніть їх блендером або розтовчіть у ступі.
  1. З'єднайте всі інгредієнти в чаші блендера й перебийте на однорідну пасту.

Рецепт тайського курячого карі

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4


Фото Cooking made healthy

Приготування:

  1. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
  1. Ретельно помийте та почистьте овочі.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю, часник та помідори.
  1. Додайте до овочевої засмажки пасту карі й перемішайте.
  1. Влийте до ароматної маси кокосове молоко й тушкуйте все на повільному вогні 5 хвилин.
  1. Куряче м'ясо наріжте довільним чином і відправте обсмажуватися до овочів. Присмачте все сіллю, цукром, імбирем та соком лимона.
  1. Подавайте курку карі з відвареним рисом та дрібно нарізаною зеленню кінзи.

Смачного!

Перевірте себе! А ви вмієте їсти паличками?