Курка по-тайськи до Дня курячого карі: зігріваємося зі смаком

12 січня 2022, 15:05
Читать новость на русском

У День курячого карі розкриваємо вам усі секрети пряної пасти карі пананґ. Лише з нею виходить справжня тайська курочка. Ця гостра східна страва чудово зігріває в холодну пору року!

До пасти карі пананґ входить багато різноманітних сухих спецій. Тож, якщо у вас виникнуть труднощі з їх придбанням, можна купити в магазині вже готову пасту. Хоча домашня, звісно, буде краща. У холодильнику вона зберігатиметься до кількох тижнів.

Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Подрібнювати інгредієнти для пасти можна за допомогою кухонного комбайну, але вона вийде набагато смачніша, якщо використовувати ступку та товкачик. Для курячого карі вам знадобиться 3 – 4 столові ложок пасти – залежно від того, наскільки гострі ви любите страви.

Як приготувати пасту карі пананґ

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 6 – 8


Фото All recipes

Інгредієнти:
– 200 грамів ріпчастої цибулі;
– 20 грамів часнику;
– 20 грамів кореня імбиру;
– 200 грамів помідорів;
– 4 – 6 стручків перцю чилі;
– карі;
– куркума;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 2 столові ложки лемонграсу (дрібно нарізаного);
– 4 штуки гвоздики;
– 2 штуки кардамону;
– 1 чайна ложка пасти креветок;
– ½ чайної ложки зіри або кмину;
– 1 столова ложка коріандру.

Приготування:

  1. Ретельно почистьте овочі, зніміть шкірку з помідорів.
  1. Якщо спецїї у вас не мелені, подрібніть їх блендером або розтовчіть у ступі.
  1. З'єднайте всі інгредієнти в чаші блендера й перебийте на однорідну пасту.

Рецепт тайського курячого карі

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4


Фото Cooking made healthy

Інгредієнти:
 – 1 кілограм курячого філе;
 – рис басматі;
 – 400 мілілітрів косового молока;
 – 1 середня ріпчаста цибулина;
 – 2 – 3 зубчики часнику;
 – 20 грамів кореня імбиру;
 – 1 середній помідор;
 – гострий перець чилі або халапеньйо;
 – 100 грамів пасти карі;
 – свіжа кінза;
 – оливкова олія;
 –  сік лимона;
 – сіль;
 – цукор.

Приготування:

  1. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
  1. Ретельно помийте та почистьте овочі.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю, часник та помідори.
  1. Додайте до овочевої засмажки пасту карі й перемішайте.
  1. Влийте до ароматної маси кокосове молоко й тушкуйте все на повільному вогні 5 хвилин.
  1. Куряче м'ясо наріжте довільним чином і відправте обсмажуватися до овочів. Присмачте все сіллю, цукром, імбирем та соком лимона.
  1. Подавайте курку карі з відвареним рисом та дрібно нарізаною зеленню кінзи.

Смачного!

Перевірте себе! А ви вмієте їсти паличками?