Як приготувати Канестрелі: домашній рецепт

18 липня 2021, 16:35
Читать новость на русском

Думаєте, що приготувати до чаю? Ми пропонуємо рецепт смачного італійського печива, яке сподобається усім. Запишіть собі рецепт.

Печиво "Канестреллі"  – солодка випічка італійської кухні, яке поширене у П'ємонті та Лігурії.  Печиво готують з пісочного тіста у вигляді ромашки з отвором в центрі. 

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Основні інгредієнти – борошно, яйця, вершкове масло і цукор. Ніжне печиво декорують цукровою пудрою. Традиційно його подають до десертного вина.

Рецепт печива 

  • Час: 1 година
  • Порції: 2 – 4 
  • Калорійність на 100 грамів: 503 ккал
Інгредієнти:
– 150 грамів вершкового масла 82%;
– 150 грамів борошна;
– 70 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 50 грамів цукру;
– 2 яєчні жовтки;
– 1 лимон;
– 5 грамів ванільного цукру;
– дрібка солі;
– 20 грамів цукрової пудри.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно та кукурудзяний крохмаль через сито, щоб не було грудочок.
  2. У каструлі відваріть яйця, почистіть.
  3. Лимон помийте, натріть на грубій тертці цедру.
  4. У мисці з'єднайте борошно з м'яким вершковим маслом, додайте сіль, яєчні жовтки, цукор, ванільний цукор, цедру, перемішайте, замісіть тісто, накрийте харчовою плівкою, залиште на 30 хвилин.

Пісочне тісто/ Фото Unsplash

  1. Розкатайте корж з тіста, за допомогою форми "Квітка" сформуйте печиво.
  2. Деко вистеліть пергаментом, викладіть печиво.
  3. Розігрійте духовку до температури 170 градусів, відправте запікатись протягом 25 – 30 хвилин.

Пісочне тісто/ Фото Pixabay

  1. Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку, залиште для охолодження, задекоруйте цукровою пудрою. Смачного!