Львівська кондитерка та власниця кондитерської студії Cakeschool поділилася із своїми шанувальниками чудовим рецептом святкового кексу з цукатами та горішками на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Читайте також Штоллен – все, що потрібно знати про різдвяний кекс розповідає Ліза Глінська

Як приготувати кекс

  1. Заздалегідь розтопіть вершкове масло, у окремій мисці змішайте його з цукровою пудрою та ретельно збийте в однорідну масу.
  2. По одному додавайте до масляної маси яйця та продовжуємо вимішувати.
  3. Ошпарте апельсин окропом, зніміть з нього цедру та додайте до заготовки на кекс – перемішайте.
  4. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем та додайте до масляної маси. Замісіть однорідне тісто.
  5. Попередньо помийте родзинки, замочіть в теплій воді. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці, ще гарячими подрібніть гострим ножем. З родзинок злийте воду, просушіть на паперовому рушнику та з'єднайте з горішками та журавлиною. Додайте всі сухофрукти та горішки до тіста та ретельно вимішайте тісто.
  6. Розігрійте духовку до 170 градусів, тісто для кексу помістіть в деко вкрите пергаментом та випікайте протягом 30-40 хвилин до готовності.
  7. Готовий кекс охолодіть при кімнатній температурі та подавайте до столу. Смачного!