Кекс з родзинками та цукатами від львівської кондитерки Ніни Леус: рецепт

10 грудня 2020, 14:51
Читать новость на русском

Надзвичайно смачний рецепт кексу з родзинками, журавлиною та горішками від львівської кондитерки Ніни Леус. SmachnoNews впевнений, що цей кекс сподобається всій вашій родині!

Львівська кондитерка та власниця кондитерської студії Cakeschool поділилася із своїми шанувальниками чудовим рецептом святкового кексу з цукатами та горішками на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Читайте також Штоллен – все, що потрібно знати про різдвяний кекс розповідає Ліза Глінська

Як приготувати кекс

Інгредієнти:
– 150 г вершкового масла;
– 150 г цукрової пудри;
– 3 яйця;
– 200 г борошна;
– 8 г розпушувача;
– 150 г родзинок, горішків та журавлини;
– цедра апельсина;
– ваніль.
  1. Заздалегідь розтопіть вершкове масло, у окремій мисці змішайте його з цукровою пудрою та ретельно збийте в однорідну масу.
  2. По одному додавайте до масляної маси яйця та продовжуємо вимішувати.
  3. Ошпарте апельсин окропом, зніміть з нього цедру та додайте до заготовки на кекс – перемішайте.
  4. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем та додайте до масляної маси. Замісіть однорідне тісто.
  5. Попередньо помийте родзинки, замочіть в теплій воді. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці, ще гарячими подрібніть гострим ножем. З родзинок злийте воду, просушіть на паперовому рушнику та з'єднайте з горішками та журавлиною. Додайте всі сухофрукти та горішки до тіста та ретельно вимішайте тісто.
  6. Розігрійте духовку до 170 градусів, тісто для кексу помістіть в деко вкрите пергаментом та випікайте протягом 30-40 хвилин до готовності.
  7. Готовий кекс охолодіть при кімнатній температурі та подавайте до столу. Смачного!