Кисло-солодкий соус: рецепт від Ярославського

27 вересня 2022, 13:19
Читать новость на русском

Щоб приготувати справжній кисло-солодкий соус вдома, скористайтеся перевіреним рецептом українського шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Кисло-солодкий соус – це надзвичайно смачне поєднання пікантного перцю, з імбирем, а солодких ноток додає цукор. Цей соус використовують в азійській кухні. Він чудово доповнює страви з курятини, свинини та яловичини. У ньому маринують та доводять до готовності овочі, також зрідка, але подають до риби.

Читайте також Зручно їсти руками: швидкий рецепт курячих гомілок в паніровці

Володимир Ярославський детально описав та відзняв відео, у якому ділиться перевіреним рецептом кисло-солодкого соусу, який стане вам у пригоді на кухні.

Порада! Перед приготуванням соусу не забудьте одягнути одноразові рукавиці.

Рецепт кисло-солодкого соусу

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 70 грамів яблучного оцту;
 – 70 грамів води;
 – 70 грамів цукру;
 – 1 столова ложка січеного перцю чилі (червоного);
 – 1 столова ложка звичайного січеного червоного перцю;
 – 2 столові ложки часнику;
 – 1 чайна ложка імбиру;
 – 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (20 грамів), розчинити у 30 грамах води;
 – 30 грамів кетчупу;
 – пару капель соєвого соусу;
 – 1 столова ложка білого сухого вина;
 – сіль.

Приготування:

  • Цукор обережно топимо у сухому сотейнику на високому вогні, поки він не карамелізується (шеф-кухар майже не помішує його).
  • Додайте воду, далі оцет, трішки перемішайте, щоб карамель розійшлася у рідині. Додайте дуже дрібно нарізані перці, часник, імбир, доведіть все до кипіння та додайте кукурудзяний крохмаль розчинений у воді. Знову доведіть суміш до кипіння: вона стає густішою і прозорою. Спробуйте соус та присмачте сіллю.

  • Далі до більш насиченого смаку влийте декілька капель соєвого соусу і кетчупу – вони додають повноти смаку і колір стане ще більше насиченим.
  • Готовий кисло-солодкий соус охолодіть та використовуйте у стравах.

Смачного!

Можна використовувати перці різних кольорів – тоді соус буде не лише смачний, а й радуватиме око красивим поєднанням кольорів.