Печиво з передбаченнями частенько називають китайськими, але у Китаї його не готують, а от у китайських ресторанах в США вони дуже популярні.

Читайте також Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів де та з ким святкуватиме Новий рік

Fortune cookie – популярне хрустке печиво з передбаченням всередині, котре набуло шаленої популярності ще в 19 столітті в японських храмах, а от готувати його стали в Америці й рецепт їм розповіли саме японські мігранти.

Перед приготуванням печива з передбаченнями підготуйте невеликі смужки паперу, довжиною близько 5 см. Напишіть або видрукуйте побажання, котрі будете вкладати в печиво.

  1. Ретельно помийте яйця, просушіть паперовими рушниками та розділіть на білок та жовток. Білки збийте міксером разом із цукром в густу піну.
  2. Вершкове масло розтопіть на паровій бані. Борошно ретельно просійте через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  3. Додайте в білкову масу масло, борошно, дрібку солі та ванільний цукор – замісіть тісто.
  4. Додайте води та знову перемішуємо всі інгредієнти.
  5. Деко для випікання застеліть пергаментом та викладіть ложкою тісто формуючи невеликі млинці діаметром 5-6 см.
  6. Випікайте печиво в розігрітій духовці до 180 градусів 5-7 хвилин.
  7. Коли краї тіста стануть коричневими, настав час його діставати з духовки та формувати печиво.
  8. Швидко викладайте папірці з передбаченнями на печиво та обережно, але швидко згорніть його навпіл притискаючи краї. Цей процес потрібно робити швидко, адже коли печиво охолоне воно стане дуже крихким.
  9. Тепер потрібно поставити печиво на край склянки та знову легенького його згорнути навпіл. Сформоване печиво покладіть у стійку форму для кексів та залишіть там до повного охолодження.