Печиво з передбаченнями на Новий рік – святковий рецепт
Печиво з передбаченнями чудово підійде для новорічної вечірки, святкування Дня народження чи будь-якої іншої тематичної вечірки. Готувати його надзвичайно просто, але слід врахувати кілька нюансів, про які ми розповімо вам у рецепті SmachnoNews.
Печиво з передбаченнями частенько називають китайськими, але у Китаї його не готують, а от у китайських ресторанах в США вони дуже популярні.
Читайте також Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів де та з ким святкуватиме Новий рік
Fortune cookie – популярне хрустке печиво з передбаченням всередині, котре набуло шаленої популярності ще в 19 столітті в японських храмах, а от готувати його стали в Америці й рецепт їм розповіли саме японські мігранти.
Перед приготуванням печива з передбаченнями підготуйте невеликі смужки паперу, довжиною близько 5 см. Напишіть або видрукуйте побажання, котрі будете вкладати в печиво.
Інгредієнти:– 80 г борошна;
– 2 яйця;
– 60 г вершкового масла;
– 5 ст. л цукру;
– 2 ст. л води;
– ванільний цукор;
– сіль.
- Ретельно помийте яйця, просушіть паперовими рушниками та розділіть на білок та жовток. Білки збийте міксером разом із цукром в густу піну.
- Вершкове масло розтопіть на паровій бані. Борошно ретельно просійте через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Додайте в білкову масу масло, борошно, дрібку солі та ванільний цукор – замісіть тісто.
- Додайте води та знову перемішуємо всі інгредієнти.
- Деко для випікання застеліть пергаментом та викладіть ложкою тісто формуючи невеликі млинці діаметром 5-6 см.
- Випікайте печиво в розігрітій духовці до 180 градусів 5-7 хвилин.
- Коли краї тіста стануть коричневими, настав час його діставати з духовки та формувати печиво.
- Швидко викладайте папірці з передбаченнями на печиво та обережно, але швидко згорніть його навпіл притискаючи краї. Цей процес потрібно робити швидко, адже коли печиво охолоне воно стане дуже крихким.
- Тепер потрібно поставити печиво на край склянки та знову легенького його згорнути навпіл. Сформоване печиво покладіть у стійку форму для кексів та залишіть там до повного охолодження.