Переможниця 2 сезону "МастерШеф" Єлизавета Глінська поділилася на своїй інстаграм-сторінці корисною інформацією про кокос.

Дівчина зізналася, що обожнює кокос і часто додає його у свої десерти. Також вона стверджує, що в кокосі їстівне все, окрім твердої шкірки.

Кокосова вода – рідина, яка знаходиться всередині горіха, але не сплутайте її з кокосовим молоком. Кокосова вода з середини горіха чудово підійде для приготування смузі, коктейлів та соків, а ще вона чудово втамовує спрагу.

Кокосове молоко – біла солодка рідина, яку можна приготувати власноруч з води та кокосової м'якоті. З неї готують супи, соуси, тушковане м'ясо та овочі. Переважно її використовують у східній кухні.

Кокосові вершки – зазвичай їх готують із кокосового молока, а їхня жирність близько 30%. Їх також використовують у приготуванні соусів та десертів.

Кокосовий цукор – корисний цукор з низьким глікемічним індексом, також у ньому багато повільних вуглеводів. Щоб зробити кокосовий цукор з квітів кокоса збирають сік, випарюють його та готують сироп, а вже з нього цукор.

Кокосова олія – її використовують як у кулінарії, так і в косметології. На кокосовій олії можна смажити, готувати випічку та десерти. Але будьте обачні, адже кокосова олія для кулінарії та косметології – це не одне і теж.

Кокосова стружка – це добре відомий нам продукт. Вправні господині частенько використовують коксову стружку для приготування десертів, декорування випічки, також нею частково можна замінити цукор у страві.

Кокосове борошно – його готують із кокосового жмиху. Кокосове борошно набагато корисніше ніж звичайне пшеничне. До його складу входить багато білка та мало вуглеводів.

Кокосова паста – її також готують із кокосового жмиху, який попередньо висушують. Кондитери частенько додають її до десертів або господині до різноманітних каш на сніданок.

Кокосовий оцет – так, так він існує! Солодкий з легкими нотками терпкості кокосовий оцет більш м'який на смак ніж звичний нам фруктовий. Зазвичай кокосовий оцет використовують в азійській кухні для приготування маринадів та заправки для овочів.