Це може бути дуже небезпечно: кому в жодному разі не можна їсти банани

19 травня 2024, 13:22
Читать новость на русском

Банани – поживні та корисні фрукти. Вони багаті на калій, кальцій, фосфор, залізо, вітаміни В1, В2, РР та аскорбінову кислоту.

Кажуть, що банани допомагають впоратися з безсонням, позбутися набряків і налагодити роботу серцево-судинної системи. Проте, на жаль, їх можна їсти не всім, повідомляє Смачно 24.

Буде смачно Рецепт, який точно вийде у кожного: готуємо лінивий "Наполеон" з полуницею

Кому не можна їсти банани

  • Людям із захворюваннями нирок, адже вони мають на них сильний вплив, позаяк допомагають вивести з організму зайву рідину.
  • Людям із кишковими розладами, бо банани досить довго перетравлюються і викликають підвищене газоутворення.
  • Людям із підвищеним згортанням крові, бо банани роблять кров густішою, виводячи зайву воду. Їхнє регулярне вживання може призвести до утворення тромбів у людей з підвищеним згортанням крові.
  • Людям із серцевими недугами, зокрема тим, хто переніс інфаркт та інсульт, а також пацієнтам з ішемією. Бо банани добре впливають на стан серцево-судинної системи лише у людей зі здоровим серцем.
  • Діабетикам, адже банани можуть викликати потужний викид інсуліну.
  • Людям із хворобами печінки та жовчного міхура, бо речовини, які містяться в бананах, уповільнюють відтік жовчі.

Якщо ви не входите до списку тих, кому не можна їсти банани, скористайтеся наступним рецептом смачного та простого десерту.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.


Людям з деякими хворобами слід бути обережними з бананами / Фото Unsplash

Рецепт вафельного торта з бананами

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– пачка вафель;
– 2 банки вареного згущеного молока;
– 200 грамів вершкового масла;
– 150 грамів арахісу;
– 1 кілограм бананів.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть арахіс на пергамент та запечіть його в духовці до золотистого кольору.
  2. У великій мисці змішайте варене згущене молоко з м'яким вершковим маслом до однорідної консистенції.
  3. Наріжте банани кільцями.
  4. Ретельно промажте кожний вафельний шар кремом, викладіть кільця бананів.
  5. Подрібніть арахіс в крихту та прикрасьте ним торт зверху. Бортики змажте кремом.
  6. Відправте готовий торт в холодильник для просочування, найкраще – на 1 добу.