Важливо знати, щоб собі не нашкодити: кому не можна їсти кабачки
- Кабачок має багато корисних властивостей, але не всі можуть його споживати.
- Кабачки є корисними для серцево-судинної системи та можуть знизити ризик онкології завдяки антиоксидантам.
- Не рекомендується споживання кабачків людям з виразками, проблемами з жовчним міхуром, нирковими захворюваннями, підвищеною секрецією шлункового соку та нирковою недостатністю.
Кабачок має багато корисних властивостей. Проте цей популярний літній овоч, на жаль, можна їсти не всім.
Водночас кабачок вживають при анемії, гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, інформує Смачно 24. Також він корисний для зміцнення нервової системи.
Буде смачно Такої смакоти ви ще не їли: готуємо розкішні кабачкові мафіни з куркою
Через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків може знизити ризик розвитку онкології.
Кому не можна їсти кабачки
Попри всю користь кабачка, деяким людям слід бути з ним обережними, зокрема:
- тим, хто страждає на виразки та гастрит, особливо в період загострення;
- при проблемах з жовчним міхуром або печінкою;
- людям, які страждають на ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію, адже солі калію, що містяться в кабачках, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;
- вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю;
Також слід пам'ятати, що кабачки під час приготування вбирають багато олії, а це може призвести до порушення травлення. Особливо, якщо олія – поганої якості.
Кабачкові оладки
Якщо ви не входите до категорії людей, яким не можна їсти кабачки, приготуйте надзвичайно смачні кабачкові оладки.
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– 400 грамів кабачків;
– 250 мілілітрів молока 2,5%;
– 160 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 30 мілілітрів олії;
– 2 яйця;
– 50 грамів петрушки.
Приготування:
- Обріжте з кабачків все зайве та натріть їх на грубій терці.
- Покладіть терті кабачки у миску та вбийте яйця. Перемішайте блендером до однорідності.
- Всипте сіль та цукор і знову перемішайте.
- Додайте молоко, олію, подрібнену петрушку та борошно і перемішайте.
- Пательню змастіть олією та покладіть на неї порцію тіста. Смажте млинці на середньому вогні з двох боків до рум'яності.