Консервуємо баклажани та кабачки на зиму: рецепт рагу з оцтом
13 липня 2022,
16:31
Читать новость на русском
Окрім помідорів та огірків обов'язково закрутіть на зиму овочеве рагу з баклажанів та кабачків. Рецепт доволі простий.
Цей рецепт повністю обсмажується на сковорідці, але щоб зменшити його калорійність ви можете запекти їх в духовці. Далі принцип консервації аналогічний прикладу.
Читайте також Консервація з малини на зиму: без варіння, у своєму соку, "п'ятихвилинка"
Рецепт зимової консервації з кабачків та баклажанів
- Час: 1 – 2 години
- Порції: 2 – 3
– 300 грамів баклажанів;
– 300 грамів кабачків;
– 100 грамів моркви;
– 100 грамів цибулі;
– 100 грамів болгарського перцю;
– 400 грамів томатного соусу;
– 80 мілілітрів соняшникової олії;
– 2 столові ложки 9% оцту;
– дрібка солі;
– 0,5 столової ложки цукру;
– 3 зубчики часнику.
Приготування:
- Перед приготуванням помийте овочі проточною водою, видаліть всі плодоніжки, а з солодкого перцю – насіння.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на грубій тертці. Солодкий перець наріжте півкільцями.
- Кабачки розріжте повздовж навпіл та наріжте півкільцями. Аналогічно наріжте баклажани.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній всі нарізані овочі протягом 15 – 20 хвилин.
- Вилийте до овочів томатний соус, вичавіть часник через прес та перемішайте. Поцукруйте овочі, посоліть та ще раз перемішайте рагу. Накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте 30 хвилин.
- Наприкінці приготування додайте до овочів оцет та перемішайте.
- Перекладіть все в зазделегідь простерилізовані банки, закрийте кришками та переверніть догори дном. Накрийте банки вафельним рушником та залишіть консервацію охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Готову консервацію зберігайте в темному та прохолодному місці.
Смачного!