Домашній йогурт – це те, що просто необхідно мати у холодильнику. У поєднанні з фруктами він стане чудовим сніданком або перекусом, а також це просто дивовижна заправка для салатів.

Не пропустіть Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури

Для його приготування потрібно трішки часу та зусиль, але повірте – шкодувати вам навряд чи доведеться.

Рецепт домашнього йогурту

Корисно та поживно / Фото Pinterest

Інгредієнти

  • молоко (жирність як мінімум 2,5%)
  • закваска (з розрахунком 100 мілілітрів або 0,5 грама на 1 літр молока)

Приготування

  1. Нагріваємо молоко до температури в 41 – 45 градусів, це ідеальні умови для бактерій. Якщо хочете більш густу консистенцію йогурта – можете нагріти молоко, щоб почала википати вода, а потім остудити. Головна умова – молоко не має закипіти.
  2. Закваску зрозводимо у невеликій частині молока.
  3. Проціджуємо молоко, щоб не було пінки, та перемішуємо з тим, в яке додали закваску. Посуд для приготування йогурту має бути чистим та не металічним.
  4. Закриваєм посуд кришкою, обгортаємо чимось теплим та залишаємо на 7 – 9 годин. Не рухаємо посуд до того, як йогурт стане густим.
  5. Після приготування потрібно помістити йогурт в холодильник, щоб зупинити ріст бактерій. У холодильнику такий домашній йогурт може зберігатися до 7 днів.

Смачного!