Королівський кухар розкрив головні секрети: улюблені страви королеви Єлизавети
Джерело:
НellomagazineКолишній кухар Букінгемського палацу в ексклюзивному інтерв'ю розповів про раціон Єлизаети II та особливості її харчування. Який десерт полюбляє монархиня Великої Британії і якій кухні вона віддає перевагу – про все це й не тільки читайте далі.
Шеф-кухар Даррен МакҐрейді працював у Букінгемському палаці понад 11 років. Він знає все про кулінарні вподобання її величності, що вона любить, а що терпіти не може.
Не пропустіть Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
За словами МакҐрейді монархиня – не гурманка й віддає перевагу традиційній британській та французькій кухні. Також королева обожнює шоколад та десерти на його основі.
Королева – затятий шокоголік. Все, що ми розробляли в меню, де був шоколад, вона обирала, особливо шоколадний пиріг,
– зазначив Даррен.
Як любитель класичної кухні для основної страви королева обирає дичину або курятину. Одні з улюблених страв – куряче філе з грибним соусом з віскі або оленина.
Улюбленими інгредієнтами для Єлизавети ІІ є продукти з її маєтків. До прикладу, лосось з замку Балморал, що на березі річки Ді.
Попри подорожі по всьому світу королева не є авантюристкою. Щотижня їй надсилають меню у формі шкіряної червоної книги, написану французькою мовою, яка містить найрізноманітніші рецепти. Іноді монархиня додає власні рецепти та побажання.
Приготування їжі в Букінгемському палаці було неймовірним. Це було все, чого я очікував. Вони мають найдивовижніші продукти, найкращу їжу та інгредієнти для роботи,
– коментує королівський кухар.
Даррен навчався у своєму рідному місті Ноттінгемі та працював у відомому на увесь світ ресторані The Savoy у Лондоні. Свою заявку на роботу у палаці подав після весілля принца Чарльза та принцеси Діани. Саме тоді він вирішив, що мріє працювати на королівських кухнях, а вже через кілька тижнів він поїхав на співбесіду і влаштувався на роботу.