Візьміть свіжий курячий фарш або рублене філе, почистьте й наріжте улюблені гриби та овочі, натріть сир – а решту зробить плита. Дивувати родину кулінарними витребеньками зовсім не складно, якщо ваша помічниця – ТМ "Наша Ряба"! Просто розпакуйте дбайливо підготовлену курятину, додайте до решти інгредієнтів і відправте на сковорідку чи до духовки.

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці

Кіш Лорен із грибами та рубленим курячим філе

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 4

Кіш Лорен із грибами та рубленим курячим філе / Фото Shutterstock

Приладдя:

Для приготування Кіш Лорен знадобиться кругла форма діаметром 18 см. Якщо у вас форма без дна, його легко зробити з харчової фольги.

Приготування:

  1. Розкачайте з пісочного тіста коло й перекладіть його у форму. Підрівняйте борти, зайве тісто зріжте ножем. Поки готуватимете начинку для кіша, форму з тістом поставте до холодильника.
  2. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній нарізану кільцями цибулю, подрібнені гриби та рублений курячий фарш.
  3. Заправте засмажку спеціями й перемішайте. Начинка готова.
  4. В окремій мисці з’єднайте холодні вершки, сіль, мелений білий перець, тертий сир Грана падано, курячі яйця й ретельно все перемішайте.
  5. Залишилося зібрати Кіш Лорен. Для цього вийміть форму з тістом із холодильника.
  6. Рівномірно натріть на тісто частину твердого сиру.
  7. Викладіть м’ясну засмажку на сир і залийте її вершковою сумішшю.
  8. Притрусіть начинку тертим твердим сиром.
  9. Відправте пиріг до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 20 хвилин.
  10. Давши пирогу трохи охолонути на столі, розріжте його на 4 порції й подавайте до столу.

Смачного!

Паста з курячим фаршем та овочами в соусі болоньєзе

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Паста з курячим фаршем та овочами в соусі болоньєзе / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Спагеті відваріть у киплячій підсоленій воді. 10 – 15 хвилин для цього буде достатньо.
  2. Ріпчасту цибулю та моркву почистьте і наріжте дрібним кубиком.
  3. Сковорідку з олією розігрійте й обсмажте на ній цибулю та моркву.
  4. Селеру дрібно наріжте й додайте до овочів.
  5. Трохи згодом додайте курячий фарш і все перемішайте.
  6. Овочі з м’ясом посоліть, поперчіть, заправте томатною пастою й перемішайте.
  7. Тушкуйте соус під кришкою 10 – 15 хвилин до готовності м’яса.
  8. Відварені спагеті відцідіть від води й розкладіть по тарілках.
  9. Полийте спагеті соусом Болоньєзе, прикрасьте свіжим базиліком і подавайте до столу.

Смачного!

Мусака

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 6

Мусака / Фото Shutterstock

Для соусу Бешамель:

Приготування:

  1. Для м'ясної засмажки ріпчасту цибулину почистьте від лушпиння, наріжте півкільцями й обсмажте на сковорідці з олією.
  2. До цибулі додайте курячий фарш та спеції на свій смак. Усе перемішайте й тушкуйте під кришкою 5 – 7 хвилин.
  3. Помідори звільніть від шкірки (заливши на пару хвилин крутим окропом), наріжте кубиком і додайте до фаршу.
  4. Влийте до м'яса вино й тушкуйте далі. Коли вино випарується – засмажка готова.
  5. Для соусу бешамель розтопіть на сковорідці вершкове масло, додайте борошно й ретельно розмішайте, щоб воно увібрало в себе все масло.
  6. До сковороди з борошняно-масляною сумішшю влийте теплого молока й, постійно помішуючи, загустіть соус. Він має бути однорідної консистенції, без грудочок.
  7. Наприкінці додайте солі та меленого мускатного горіха.
  8. Баклажани наріжте довгими тонкими смужками й обсмажте з обох боків на розігрітій сковорідці з олією.
  9. Зберіть мусаку. Для цього на дно скляної жаротривкої форми викладіть ¼ чи ⅓ баклажанів (залежно того, якої висоти у вас буде мускака).
  10. Змастіть баклажани 2 столовими ложками бешамель, викладіть на них м’ясну засмажку. Далі – знову шар баклажанів, соус та м’ясна засмажка.
  11. Останній шар мусаки – баклажани. Щедро змастіть їх соусом і посипте тертим сиром.
  12. Відправте мусаку до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 5 – 7 хвилин, установивши режим "Конвекція". Позаяк усі інгредієнти у страві вже готові, на мусаці має просто розтопитися й трохи зарум'янитися сир.
  13. Подавайте страву до столу гарячою.

Смачного!