29 листопада,
14:07
Котлета по-київськи за годину: серединка обов'язково витече
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиЯкщо ви також обожнюєте українську кухню, ця страва точно має увійти до трійки найпопулярніших.
Котлета по-київськи – страва, яка отримала звання візитівки столиці України. Проте якщо приготувати її неправильно, вона втратить свій шарм та перетвориться на м'ясо в паніровці.
Читайте також М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині
Пам'ятайте, масло повинне витікати при розрізанні котлети, не швидше. Щоб ви могли потішити рідних вдалою котлетою по-київськи, спробуйте приготувати її з фаршу.
Рецепт котлети по-київськи з фаршу
- Час: 60 хвилин
- Порції: 10 штук
– 1 кілограм курячого фаршу;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка солі;
– дрібка чорного меленого перцю;
– пучок кропу;
– 2 – 3 зубчики часнику.
Для паніровки:
– 4 курячих яйця;
– пачка панірувальних сухарів;
– 300 – 500 мілілітрів олія для смаження.
Приготування:
- ️Нарізаємо дрібно свіжий кріп, натираємо часник. Змішуємо м'яке масло, кріп, сіль, часник. Долонями формуємо 10 овалів з масла і кладемо їх в морозилку.
- ️До курячого фаршу додаємо сіль і перець, перемішуємо.
- ️Руки змочуємо водою і формуємо котлети за пропорцією одна столова ложка фаршу дорівнює одній котлеті. Всередину кладемо масло, по бажанню можна додати ще шматочок сиру. Ретельно загортаємо в фарш і кладемо їх на дощечки.
- Спершу котлету обвалюємо в борошні, потім в яйці, в сухарях, знову в яйця і знову в сухарях.
- ️Смажимо в розігрітій киплячій олії 4 – 5 хвилин на помірному вогні.
- ️Одразу подавайте до столу. Якщо страва буде подаватися до столу не відразу – підігрійте в духовці перед подачею до 10 хв при 200 градусах.
Смачного!