Котлета по-київськи за годину: серединка обов'язково витече

29 листопада 2022, 14:07
Читать новость на русском

Якщо ви також обожнюєте українську кухню, ця страва точно має увійти до трійки найпопулярніших.

Котлета по-київськи – страва, яка отримала звання візитівки столиці України. Проте якщо приготувати її неправильно, вона втратить свій шарм та перетвориться на м'ясо в паніровці.

Читайте також М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині

Пам'ятайте, масло повинне витікати при розрізанні котлети, не швидше. Щоб ви могли потішити рідних вдалою котлетою по-київськи, спробуйте приготувати її з фаршу.

Рецепт котлети по-київськи з фаршу

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 10 штук
Інгредієнти:
 – 1 кілограм курячого фаршу;
 – 200 грамів вершкового масла;
 – 1 чайна ложка солі;
 – дрібка чорного меленого перцю;
 – пучок кропу;
 – 2 – 3 зубчики часнику.
Для паніровки:
 – 4 курячих яйця;
 – пачка панірувальних сухарів;
 – 300 – 500 мілілітрів олія для смаження.

Приготування:

  • ️Нарізаємо дрібно свіжий кріп, натираємо часник. Змішуємо м'яке масло, кріп, сіль, часник. Долонями формуємо 10 овалів з масла і кладемо їх в морозилку.
  • ️До курячого фаршу додаємо сіль і перець, перемішуємо.
  • ️Руки змочуємо водою і формуємо котлети за пропорцією одна столова ложка фаршу дорівнює одній котлеті. Всередину кладемо масло, по бажанню можна додати ще шматочок сиру. Ретельно загортаємо в фарш і кладемо їх на дощечки.
  • Спершу котлету обвалюємо в борошні, потім в яйці, в сухарях, знову в яйця і знову в сухарях.
  • ️Смажимо в розігрітій киплячій олії 4 – 5 хвилин на помірному вогні.
  • ️Одразу подавайте до столу. Якщо страва буде подаватися до столу не відразу – підігрійте в духовці перед подачею до 10 хв при 200 градусах.

Смачного!