Для цієї страви потрібно мінімум зусиль. Та готуйтесь, що поєднання соковитих курячих гомілок із помідорами викличе справжній фурор. Розповідаємо, чому варто спробувати цей рецепт та як досягнути бажаного вау-ефекту!
Читайте також Швидко і доступно: три рецепти курячих гомілок на щодень
Три причини додати гомілки з помідорами у домашнє меню
Перша та найочевидніша причина – економія. Готуючи гомілки, ви зможете суттєво заощадити. І на це є кілька причин. По-перше, курятина є більш доступною порівняно з іншими видами м’яса. У середньому, кілограм цієї птиці обійдеться українцям у 80 гривень, тоді як свинини – не менш як 140 гривень.
Та навіть порівнюючи різні частини курки, беззаперечним лідером для економії є гомілки:
- в них до 20% більше м’яса, ніж у четвертинках;
- в 1 кілограмі приблизно 7 – 8 гомілок, тоді як четвертинок лише 2;
- м’ясо гомілок більш соковите, аніж філе.
До того ж усі інгредієнти доступні, а в рецепті передбачено порції на 4 осіб, тож ця страва – ідеальний вибір для всієї сім'ї чи компанії друзів.
Друга причина – простота приготування. Курячі гомілки з помідорами підійдуть як для обіду, так і для вечері, адже готуються вони швидко, а рецепт зрозумілий навіть новачку в кулінарії.
І насамкінець – завдяки формі гомілок їх неймовірно зручно їсти руками. Тож перед цією стравою не встоять ані діти, ані дорослі.
Простий рецепт курячих гомілок у вині / Фото Shutterstock
Та варто врахувати, що від якості курячих гомілок буде залежати смак всієї страви. Щоб не схибити у виборі та не витрачати час на обробку м’яса, віддайте перевагу виробникам із бездоганною репутацією. Саме таким є бренд "Наша Ряба", який за понад 20 років на ринку завоював довіру українців.
Виробник турбується про якість гомілок та їхню свіжість, тому можете бути певними, що у кожній упаковці отримаєте тільки добірну курятину. Все, що залишається – тільки викласти придбані гомілки та додати ще кілька інгредієнтів для приготування вишуканої страви. А що саме потрібно, аби курятина смакувала, як у ресторані – ділимось у покроковому рецепті.
Рецепт курячих гомілок з помідорами у вині
Час: 40 хвилин
Порції: 4
Рецепт курячих гомілок з помідорами у вині / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Обсмажте на ній курячі гомілки по 2 – 3 хвилини з кожної сторони. Перекладіть їх на тарілку.
- На цій самій сковорідці обсмажте нарізану кубиками цибулю, поки вона не стане прозорою. Додайте нарізані довільними шматками помідори та тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть гілочки чебрецю.
- До тушкованих помідорів із цибулею додайте гомілки, влийте вина та випарюйте його 5 хвилин. Присмачте все спеціями та перемішайте.
- Накрийте сковорідку з курячими гомілками кришкою та тушкуйте ще 15 – 20 хвилин.
- Готову страву викладіть на тарілку для подачі та смакуйте з улюбленим гарніром.
Смачного!